HP Victus 16'da CPU'nun 95 dereceye çıkması normal mi?

AtmacaJr

Centipat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 4060 Laptop
İşlemci
i7-13700H
HP Victus 16 bilgisayarımı alalı 1 yıl oldu daha hiç temizlik yapmadım. Dcs oynarken CPU 95 derecede, GPU 80-85 derece arasında gidip geliyor. Bilgisayar görseldeki gibi standın üstünde. Bu sıcaklıklar normal mi? Bu şekilde uzun süreli oynamak sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20250824_131044.jpg
    IMG_20250824_131044.jpg
    129,5 KB · Görüntüleme: 30
HP Victus 16 bilgisayarımı alalı 1 yıl oldu daha hiç temizlik yapmadım. Dcs oynarken CPU 95 derecede, GPU 80-85 derece arasında gidip geliyor. Bilgisayar görseldeki gibi standın üstünde. Bu sıcaklıklar normal mi? Bu şekilde uzun süreli oynamak sorun yaratır mı?

1 yıl bakım yaptırmak için gayet ideal bir süre işlemci ve ekran kartı için ise PTM 7950 önerebilirim.

İncecik laptop zaten Victus'lar ısınıyor senin termal macun değişim vaktin gelmiş. Zaaten Victus'larda termal macun daha çabuk kuruyor sebebi ise ısınması.

Her oyuncu laptobu için bu sıcaklıklar ulaşılabilir sıcaklıklar. Yani maalesef ki normal.
İşelmci ısındığı için otomatik ekran kartı da ısınıyor. Sonuçta hepsi aynı yerde.
Yine havalar çok sıcak. Oda sıcaklığınız 28 30 hatta 35 derecelerde ise zaten 80 90 dereceleri rahatlıkla görecektir.
Macun değiştirmek etkili olabilir ancak dediğim gibi bulunduğunuz yer sıcaksa zaten macunda pek etki etmez.
Ben de 1 ay önce macun değiştim ancak laptop yine 80 85 yer yer 90 dereceleri görüyor.
Oyuncu laptoplarının kaderinde o 85 95 dereceleri görmek var..

Sizce ben mi yapayım servise mi götüreyim servise kullanıcı deneyimleri sonucu çok güvenemiyorum ama kendim de hiç yapmadım.
HP nin servisi kendi deneyimime göre rezalet. Omen 16 laptopum vardı gönderdiğim de hiçbir şey yapmayıp geri gönderip normal demişlerdi. Video izleyerek yapabilirsiniz mx-4 veya mx-6 termal macun alıp

Sizce ben mi yapayım servise mi götüreyim servise kullanıcı deneyimleri sonucu çok güvenemiyorum ama kendim de hiç yapmadım.

Kendinize güvenmiyorsanız eğer servise yaptırabilirsiniz tabii ki işlemciler bir nebze sıcaklıklara dayanıklı ama GPU için aynı şeyi söylemem işlemciler bu sıcaklığa gelince hızını düşürür zarar görmesin diye ama yine de ikisi de yüksek.

Bugün Ankara'daki HP servisine götürdüm bilgisayarımın çok işi olmadığı için sıraya koymadılar direk alıp yaptılar 15 dakikada halledip geri verdiler, yorumların aksine memnun kaldım bakım gibi basit şeyler için tavsiye ederim.

Bugün Ankara'daki HP servisine götürdüm bilgisayarımın çok işi olmadığı için sıraya koymadılar direk alıp yaptılar 15 dakikada halledip geri verdiler, yorumların aksine memnun kaldım bakım gibi basit şeyler için tavsiye ederim.
Sonuç nedir sıcaklık değerleri ne kadar düştü bayağı düşmesi lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı