Grafik Tasarımcı
Picopat
HP, Victus serilerinde GPU'ların watt değerini ortalamanın altında tutmuş. Yapmış olduğum araştırmalara göre diğer firmalar 130-140 watt değerlerinde tutarken HP Victus RTX 3060 serilerindeki kartların watt değerini 75 watt tutmuş. Yine aynı şekilde 3050 serilerinde de diğer firmaların 95 watt değerinde sunarken HP Victus 75 watt olarak sunmuş. Tgp değerleri bildiğiniz üzere performansa doğrudan etkisi var. Hal böyleyken madem ekran kartından tam verim alamayacağım bari işlemciden tam verim alayım mantığı ile 12500H işlemcili bilgisayarı tercih etmek daha mantıklı olmaz mı? Üstelik RAM değerlerinde de 12500H'li PC 16 GB ile daha iyi bir seçenek. Diğer PC'ye yükseltme yapayım dersen 8x2'den 1000TL küsur daha maliyetli olacağı unutulmamalı( ürün 4x2 RAM kullanmış, Dual channel aktif olması için 8x2 RAM yükseltmesinden bahsettim) burada çok bilgili kişilerin olduğuna inancım tam. Görüşlerinizi bekliyorum.
Özellikleri çok iyi görünüyor. Teşekkürler öneri için.Dell Gaming G5 15 G55201100u i5-12500H 16 GB RAM 512g SSD RTX 3050 Ti 4 GB 15.6 120Hz FHD DDR 5 RAM nasıl 20 bine sıfır.
3060 da 6GB VRAM var, Tasarım programları için 4GB VRAM yeterli olurda, grafik isteyen oyunlarda yüksek ayarlarda oynamak istersen 4GB VRAM az kalıyor.HP, Victus serilerinde GPU'ların watt değerini ortalamanın altında tutmuş. Yapmış olduğum araştırmalara göre diğer firmalar 130-140 watt değerlerinde tutarken HP Victus RTX 3060 serilerindeki kartların watt değerini 75 watt tutmuş. Yine aynı şekilde 3050 serilerinde de diğer firmaların 95 watt değerinde sunarken HP Victus 75 watt olarak sunmuş. Tgp değerleri bildiğiniz üzere performansa doğrudan etkisi var. Hal böyleyken madem ekran kartından tam verim alamayacağım bari işlemciden tam verim alayım mantığı ile 12500H işlemcili bilgisayarı tercih etmek daha mantıklı olmaz mı? Üstelik RAM değerlerinde de 12500H'li PC 16 GB ile daha iyi bir seçenek. Diğer PC'ye yükseltme yapayım dersen 8x2'den 1000tl küsur daha maliyetli olacağı unutulmamalı( ürün 4x2 RAM kullanmış, Dual channel aktif olması için 8x2 RAM yükseltmesinden bahsettim) burada çok bilgili kişilerin olduğuna inancım tam. Görüşlerinizi bekliyorum.
HP, Victus serilerinde GPU'ların watt değerini ortalamanın altında tutmuş. Yapmış olduğum araştırmalara göre diğer firmalar 130-140 watt değerlerinde tutarken HP Victus RTX 3060 serilerindeki kartların watt değerini 75 watt tutmuş. Yine aynı şekilde 3050 serilerinde de diğer firmaların 95 watt değerinde sunarken HP Victus 75 watt olarak sunmuş. Tgp değerleri bildiğiniz üzere performansa doğrudan etkisi var. Hal böyleyken madem ekran kartından tam verim alamayacağım bari işlemciden tam verim alayım mantığı ile 12500H işlemcili bilgisayarı tercih etmek daha mantıklı olmaz mı? Üstelik RAM değerlerinde de 12500H'li PC 16 GB ile daha iyi bir seçenek. Diğer PC'ye yükseltme yapayım dersen 8x2'den 1000TL küsur daha maliyetli olacağı unutulmamalı( ürün 4x2 RAM kullanmış, Dual channel aktif olması için 8x2 RAM yükseltmesinden bahsettim) burada çok bilgili kişilerin olduğuna inancım tam. Görüşlerinizi bekliyorum.
Victus serisinde 3050/ti modellerinde şu an 75W kullanılıyor, 3060 modellerinde AMD olanlar 95W TDP'ye sahip. 3050/ti asıl tercih edilmeme sebebi kas gücü ve VRAM olarak fazla düşük kalması, yaklaşık 1660 Ti gibi bir performansi var. 3060 95W bile olsa 3050 Max-P'den çok daha iyi performans sunuyor ve VRAM gibi önemli artısı var.