HP Victus i5 14500HX RTX4060 alınır mı?

Intel'in 13. ve 14. nesil "masaüstü" işlemcilerinde fazla voltaj kaynaklı işlemcide sorunlar yaşanıyordu. Son güncellemeler ile işlemcinin voltajını falan kısmışlardı sorunlar biraz daha azaltılmıştı şu an son durum ne bilmiyorum. Bu voltaj sorunu falan laptop işlemcilerinde yok.
Anladım,laptopta sorun yok ise bunu alıyorum,teşekkürler yardım edenler için.☺️

Intel'in laptoplarda ki işlemcilerinde bir sorun yok.
i5 14500HX 55 watt güç kullanıyor ki bu zaten instability sorunlarının temeli, çok güç kullanımı. HX işlemcilerine Intel'in bu sorun için yayınladığı güncelleme de gelmiş. Intel resmi olarak laptopların etkilenmediğini söylese de kendileri de gerekli güncellemeyi laptoplara göndermişler, ayrıca internette bu işlemcilerle (özellikle HX serisi) sorun yaşayanlar bulunuyor.

Lakin ben 13 ya da 14. nesil laptop işlemci kullanmadım ve kullanan birini yakinen tanımıyorum. Gerçekten sorunsuz da olabilir. Bu ihtimali de belirterek yazdım. Tavsiyem AMD işlemci yönündedir, fakat tercih her zaman tüketicinin.

İkinci laptop'ın 7840 olmadığını biliyorum, o fiyat bandındaki alternatif olarak önerimdi sadece. Ryzen 7 7840HS de i5 14500HX'den daha iyi görünüyor (karşılaştırmalara göre). Güç tüketimi daha az, PassMark sonuçları daha iyi, daha yüksek clock multiplier'a sahip, üretim nanometresi daha düşük, daha yüksek hızlı ram desteği var, boost clock hızı daha fazla. 14500HX'in dahili GPU'su bazı konularda daha iyi; PCIE 5 destekliyor ve GPU execution unit sayısı daha fazla. Fakat her türlü kullanılacak ekran kartı 4060 olacağı için bunların bir önemi olmayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı