HP Victus için RAM ve SSD önerisi

veaper

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, HP Victus 15 model cihazımın RAM'lerini yükseltmek istiyorum.
Cihazım: i7-12700H işlemcili, RTX 3050 Ti ve 16 GB(2x8) DDR4.
HP Victus/ i7-12700H/ 16GB Ram/ 1TB SSD/ 4GB RTX3050TI/ 15.6"/ WIN11/ 6Z5X5EA Laptop Gümüş
  • Araştırdığım kadarıyla işlemcim DDR5 desteklese bile DDR4 ile gelen ürünleri DDR5'e maalesef yükseltemiyormuşuz bu doğru mu?
  • Crucial Ct2k16g4sfra32a 32gb Kit (2x16gb) Ddr4 3200mhz Sodımm Notebook Ram Bellek Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu ürünü satın almayı düşünüyordum sorunsuz kullanabilir miyim? Ve Dual RAM ile Single RAM farkı nedir alırken hangisine dikkat etmeliyim uyumluluk açısından? (sanırım cihazımdakiler Single RAM)
  • Yukarıdaki link yerine 2x32(64 GB) taksam sorun yaşar mıyım? Hayır ise hangi model marka önerirsiniz?
  • Son olarak 1TB SSD ile gelse bile biraz daha alan elde edebilmek adına SSD almak istesem nelere dikkat etmeliyim hangi model işimi görür?
CPU-Z ekran görüntülerini de ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yuvaları 2 adet mi yoksa 1 tanesi gömülü RAM olarak tabir ettiğimiz RAM çeşidi mi? Kapağını açıp slot sayısına bakabilirseniz yardımcı olabiliriz.

2 adet slotu mevcutmuş, ikisini söktüğünüz taktirde ekleme yapabilirsiniz.

Merhaba, Kendim açıp bakmadım fakat bu modelde olan izlediğim bütün videolarda 2 adet RAM yuvası var, Gömülü RAM yok diye biliyorum.

Merhaba, Kendim açıp bakmadım fakat bu modelde olan izlediğim bütün videolarda 2 adet RAM yuvası var, Gömülü RAM yok diye biliyorum.

Ekleme yapılabilir, herhangi bir sıkıntı olmaz. Crucial markası da güvenilir bir marka zaten. SSD'ye gelecek olursak, NVMe SSD mevcut sisteminizde sanırım. SATA yuvası mevcutsa normal SSD ile destekleyebilirsiniz. Veya yüksek kapasiteli bir M.2 SSD'ye geçebilirsiniz onun dışında önerilebilecek pek bir şey yok. M.2 SSD konusunda WD, Seagate gibi markaları önerebilirim.

Cihazda M.2 yuvası varsa güzel bir M.2 SSD takviyesi yapabilirsiniz. Crucial P5 Plus'a bütçeniz çıkarsa en iyi M.2 SSD'lerden biridir. Onun haricinde Single ve Dual Channel ram olayını tam anlayamışsınız sanırım yazdıklarınızı okuduğum kadarıyla.

Örnek vereyim:
16 GB Single Channel ram demek 1 adet 16 GB Ram demektir.

16 GB Dual Channel ram demek 2 adet 8x2 16 GB ram demektir.

Dual channel kullanmak her zaman daha iyidir. Yani siz 32 GB'a yükseltmeyi düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. 32 GB 1 tane ram değil de 16 GB 2 tane ram ile Dual channel yapmanız daha performanslı olur.

Sistemi Single olarak çalıştırıyor RAM'leri fakat, sistemde 2 adet RAM mevcut 8*2 olarak konu sahibi biliyor zaten bunu.

Sistemi Single olarak çalıştırıyor RAM'leri fakat, sistemde 2 adet RAM mevcut 8*2 olarak konu sahibi biliyor zaten bunu.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Emir Beyin dediği gibi single ve dual channel mantığını biliyorum fakat Amazon platformundan bakarken;

32 GB Kit(16GBx2) Fiyatı 2075₺
32 GB Kit(16GBx2) Dual Rank Seçeneği ise 3266₺ bu farkın asıl nedenini ve uyumluluk açısından etkisini merak etmiştim.

Aralarında bir fark olduğunu düşünmüyorum, detaylı belirtilmediği için. Yüksek MHz sağlıyorsa vs. zaten anakartınız kısıtlayacak boşuna para harcamış olacaksınız. Dual channel olması zaten büyük avantaj sağlıyor standart 16x2 alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…