Hocam arkadaş kendi ağzıyla söylemiş: "başlarda "70" dereceyi geçmeyen cihaz". Bahsi geçen Victus 16 modelleri termal macun kullanıyor. Termal macun kullanan her cihaz isterse HP Omen olsun, isterse Lenovo Legion olsun, isterse Acer Predator olsun, isterse ASUS ROG olsun "pump out" etkisi yaşanabilir. Bunu da şöyle özetleyeyim, pump out etkisi: "cihaz yük altında iken sıcaklıktan dolayı termal macunun çipin üzerinden sağa sola akmasıdır". Bunun çözümü ise ya PTM7950 gibi faz değişimli bir macun kullanmak ya da laptoplar için daha uygun olan viskozitesi yüksek olan macunları kullanmaktır. Pump out etkisi = kalitesiz macun demek değildir. En kaliteli macun bile pump out etkisi yaratabilir bu biraz şans işidir. Laptoplarda çok sık gözükür bu pump out etkisi. Anlattığım şeyler yeterli gelmezse daha detaylı araştırabilirsiniz.
Uzun lafın kısası sizin cihazın bir alt modelini kullanıyorum ben. Bir alt modeli derken CPU olarak bir alt modeli. Benim cihazda da R5 7640HS - RTX 4060 ikilisi mevcut. Cihaza bugüne kadar 2 kez bakım yaptım alalı 1 sene falan oldu. Benim başıma hiç pump out etkisi gelmedi. Dediğim gibi tamamen şans işi bu. O yüzden size de bu cihazı almanızı öneririm. İçiniz rahat olsun. Yeni Victus 16'lar gayet alınabilir modeller. Giriş seviyesi modellerde fiyat performans olarak en iyi cihazlardan biri şu an da. Bu forumda da çok sık önerilen cihazlardır.