HP Victus laptop için termal macun önerisi

terileptil

Megapat
Yer
Ankara
RAM
2x16GB 5600MHz
Ekran kartı
RTX 4070
İşlemci
Ryzen 7 7840HS
Merhaba. HP Victus oyuncu Laptop'ı kullanıyorum yaklaşık 1.5 sene oldu alalı. Aldığımdan beri içini sadece RAM yükseltmek için açtım fakat termal macununu da değiştirmek istiyorum. Özellikle CS, Rocket League gibi oyunlarda işlemci sıcaklığı 90 derecelere kadar çıkıyor. AAA oyunlarda sıcaklık bu kadar artmıyor fakat eski oyunlarda işlemci yükü mü artıyor ne oluyorsa işlemci 85-90 derece altına düşmüyor. Hem bu sebepten dolayı, hem de içimi rahatlatmak için macun sürmek istiyorum.

Masaüstü bilgisayarda Arctic MX-4 kullanıyordum, hala da elimde o macundan var fakat başka konularda "pump out" çok yapıyor, laptop için uygun değil tarzı yorumlar gördüm. O yüzden kendim konu açmak istedim.

Öncelikle pump out nedir? Masaüstünde macun araştırırken böyle bir kavram ile karşılaşmamıştım. Laptoplardaki fark nedir macun konusunda?

Türkiye'den alabileceğim en kaliteli termal macunlar hangileridir?

Teşekkürler şimdiden.

**Bu arada Laptop'ın içini her türlü açacağım çünkü tozlanma da oldu içini temizlemek istiyorum. Açmışken macununu da yenileyeyim diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
PTM 7950 harici hiçbir şeyi laptopa sürme. MX 6 ile bile alamadığım performansın çok çok daha iyisini şu an PTM 7950 termal pad ile alıyorum.

Thermal Grizzly Hydronaut'u bile denedim, kalıcı veya uzun süreli fayda etmiyor. PTM 7950 öneririm.

Çok çok daha iyi performanstan kastınız daha iyi sıcaklık değerleri midir yoksa uzun vadede performans kaybı yaşamaması falan mı? Şimdi baktım termal macun değil termal pad şeklinde bir ürünmüş daha önce görmemiştim mantığını anlatabilirseniz sevinirim. Tek bir problem var Türkiye'de satışını bulamadım. Link gönderme şansınız var mıdır orijinal olarak nereden alabilirim bu ürünü? Aliexpress'te buldum orası da çok geç teslim edecek muhtemelen. 2 hafta içinde halletmem gerekiyor o yüzden oradan alamam gibi.

Çok çok daha iyi performanstan kastınız daha iyi sıcaklık değerleri midir yoksa uzun vadede performans kaybı yaşamaması falan mı? Şimdi baktım termal macun değil termal pad şeklinde bir ürünmüş daha önce görmemiştim mantığını anlatabilirseniz sevinirim. Tek bir problem var Türkiye'de satışını bulamadım. Link gönderme şansınız var mıdır orijinal olarak nereden alabilirim bu ürünü? AliExpress'te buldum orası da çok geç teslim edecek muhtemelen. 2 hafta içinde halletmem gerekiyor o yüzden oradan alamam gibi.

Ben aldıktan 8 gün sonra elime ulaştı. 2 haftayı bulmaz muhtemelen eline ulaşması. Ek olarak hem sıcaklık hem de uzun vadede performans kaybı yaşanmaması adına diğer ürünlerden çok daha iyi. Termal pad şeklinde ve faz değiştiren bir yapısı var. Bunun sayesinde işlemci ve GPU ısındığında akmıyor ve performans kaybı olmuyor.

40x80 şeklinde buradan alabilirsin. Termal iletken 8.5W Pad -Honeywell PTM7950 faz deÄiÅim silikon ped levha Laptop CPU GPU silikon gres ped - AliExpress

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı