HP Victus laptopta Linux'ta "video input" hatası

Emoji_Pati

Decapat
Merhaba yeni bir bilgisayar aldım sadece Linux kullanacağım için "HP Victus 12500H 3050 Ti" modelini tercih ettim bir süre kenarda durdu Linux'u Live USB'den boot etmeye kalkıştığımda şöyle bir hata aldım.

Bu hatayı birçok dağıtımda aldım EndeavourOS hariç (onda da kurulum ekranında ekran dürekli donuyordu ve kurulum bittiğinde tiling Manager veya KDE veya sway hiçbir şekilde ekrana tepki vermiyordu.
Bu sorun neden kaynaklı bilen varsa ve yardımcı olursa müteşekkir olurum cidden.

(Secure Boot kapalı ve açık denedim ayrıca Fast boot ayarı mevcut değil BIOS'umda isteyen olursa BIOS fotoğrafınıda atabilirim)

Hangi dağıtım bu?
Başlangıçtaki seçeneklerden "Compability Mode" ile başlayın.

Farklı bir işletim sistemi kurmayı deneyebilir misiniz ? Sorun Linux kurulumunda mı çıkıyor sadece , bunu öğrenmiş oluruz

NVIDIA sürücüleri çoğu zaman yüklü gelmez, kendiniz yüklemeniz gerekir. Ki sorun galiba bundan dolayı oluyor. Arch'da denediniz mi? Grafik sürücüsünü sonradan kuracaksınız, NVIDIA olarak.

Hangi dağıtım bu?
Başlangıçtaki seçeneklerden "Compability Mode" ile başlayın.

Gecikme için Kusura Bakmayın.
Arcolinux bu o seçenek yok maalesef.

Farklı bir işletim sistemi kurmayı deneyebilir misiniz ? Sorun Linux kurulumunda mı çıkıyor sadece , bunu öğrenmiş oluruz
evet windows da sıkıntı yok

NVIDIA sürücüleri çoğu zaman yüklü gelmez, kendiniz yüklemeniz gerekir. Ki sorun galiba bundan dolayı oluyor. Arch'da denediniz mi? Grafik sürücüsünü sonradan kuracaksınız, NVIDIA olarak.
arch dağıtımı bu zaten usb'den boot ettiğimde bu ekranda takılı kalıyor open source sürücü ile denediğimdede bu hatayı aldım.

Açılış seçenekleri gelince F5 veya F6 tuşu ile daha fazla seçenek açılabilir belki. O ekranın altında da yer alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…