HP Victus oyun oynarken CPU 90-95 derece

Makaleler
1
İşlemci i5-13500H, ekran kartı da RTX 4050. Ekran kartının sıcaklıkları 80-85 arası geziyor ancak İşlemci genel olarak 90 üstünde. Throttle yemiyor, herhangi bir sıkıntı oluşturur mu? Uzun vadede sıkıntı olusturabilirse undervolt yapacağım.

Sadece bir oyunda mı böyle? Eğer öyleyse oyunun adı nedir? Sisteminize stres testi yaptığınızda aynı değerleri alıyor musunuz? Ne zaman aldınız? Satın almanızdan 6 ay geçtiyse laptopa bakım yapıldı mı?

Aynı modelin video incelemeleri varsa videodaki değerlerle karşılaştırın. Bunun yanında throttle sorunu yoksa ve vücudunuzu rahatsız edecek bir sıcaklık değeri yoksa normal kabul edilebilir. Ayrıca kullanım esnasında bulunduğunuz yer sıcaksa (havalar malum burada İstanbul'da felaket masaüstü bilgisayarımda bile görmediğim değerlere çıkıyor ısılar artık) göz önünde bulundurmak gerek.

Bakım ve macun değişimi yapın.
Bende onu düşünüyorum, hangi macunu önerirsiniz?

Alalı 1 yılı geçti hocam. Şuan başka iyun oynamadığım için bakmadım ama RE4 Remake'de böyle.

Bende de aynı bilgisayar var ve aynı sorunu yaşıyorum. Daha öncesinde böyle bir sorun yoktu fakat son 1 haftadır oyunlarda (Rust,LoL) güç modunu dengelide kullandığım halde 95-97 dereceyi görüyor. Gelen güncellemelerle bir alakası olabileceğini düşünüyorum çünkü OMEN Gaming Hub'a bir güncelleme geldikten sonra bilgisayar fanları çalışmadı, tekrar silip kurmak zorunda kaldım. Bir çözüm bulabiliriz umarım.

Bende de aynı pc var 101 dereceye çıkıyor seninki yine iyiymiş beş para etmez laptop.

driverlarınız güncel ise victularda üretim sırasında macun hataları olduğundan bahsediliyor. yeni aldıysanız serviste ücretsiz macun yeniletebilirsiniz. özellikle sıvı metal macunlarda.

düzeltme: 1 yıllıkmış laptop. macun değişimi yapmadıysanız yaptırın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…