HP Victus RAM yükseltme

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, elimde 8 GB DDR5 RAM var. Frekans değerleri ekteki gibidir. İçindeki RAM'den farklı marka aynı frekans değeri olsa uyumlu çalışır mı bir problem çıkarır mı? Eğer sıkıntısız çalışacaksa bu değerlere uyan 8 GB RAM tavsiye edebilir misiniz bütçe sınırı yok.

Dosya Ekleri

• IMG_9003.png
    IMG_9003.png
    4,2 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_9004.jpeg
    IMG_9004.jpeg
    561,2 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, elimde 8 GB DDR5 RAM var. Frekans değerleri ekteki gibidir. İçindeki RAM'den farklı marka aynı frekans değeri olsa uyumlu çalışır mı bir problem çıkarır mı? Eğer sıkıntısız çalışacaksa bu değerlere uyan 8 GB RAM tavsiye edebilir misiniz bütçe sınırı yok.

Konu dışı ama XMP ayarı ile RAM hizlarinizi yukseltin yarı hızda kullanıyorsunuz.

Değerlerde sorun yok hocam. RAM'iniz 4800 MHz. Değeri iki ile çarpmanız lazım.
İşte 4800 iken 2400 de çalışıyor demek istiyor arkadaş. İşlemci falan desteklemediğinden mi öyle acaba (default ayarı bu ben ellemedim) ya da sistemi yormasın diye mi öyle ayarlamışlar

İşte 4800 iken 2400 de çalışıyor demek istiyor arkadaş. İşlemci falan desteklemediğinden mi öyle acaba (default ayarı bu ben ellemedim) ya da sistemi yormasın diye mi öyle ayarlamışlar.

Hayır. RAM'iniz 4800 MHz hızında çalışıyor zaten. Sadece CPU-Z programı normal değerin yarısını gösteriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı