AMD Ryzen 7 7840HS w/ Radeon 780M Graphics 3.80 GHz
NVIDIA RTX 4060 Ti 8 GB ekran kartı
8x8 DDR5 RAM
1TB M.2 SSD
Windows 11 Pro
HP Victus S0050NT
CS2 gibi oyunlarda FPS değerlerim 200-300 civarı olsa da %1'lik değer 40 veya 50'lere kadar düşebiliyor ve bu da rahatsız edici bir hissiyat yaratıyor. Ayrıca diğer oyunlarda kare hızı 50ms'leri kadar buluyor ve bu da takılmalara ve ekranın droplanmasına sebep oluyor. Sürücüyü siliyorum ve tekrar yüklüyorum ama sorun hala aynı. Ayrıca ekran kartını da sadece NVIDIA olarak ayarladım yani ikisini de kullanmıyor. Hala iade sürem var. Acaba sorun ekran kartı veya işlemcide olabilir mi? Veya sorun sürücülerde veya yazılımda mıdır?
NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D Ayarların yönetilmesi bölümüne gelin. düşük gecikme modu ayarını ultra seçin. Doku süzme - kalite ayarını yüksek performans seçin. Düşey senkronizasyon ayarını kapalı seçin. Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri ayarını 1 seçin. Maksimum Kare hızı ayarını (monitörü 144 Hz varsayıyorum) 165 yapın.
Bu şekilde deneyin olmazsa Maksimum Kare Hızı ayarını kapatıp deneyin.
4060 Ti diye laptop yok hocam maalesef. Victus limitli bir seri olduğu için işlemci kendini limitleyebiliyor. Sıcaklık değerleriniz vs nasıl hocam? Tam bütçe nedir Intel işlemcili Victus'lar daha başarılı. %1 değerleriniz çok kötü bu da işlemci kendini limitlediği için olabiliyor.
AMD Ryzen 7 7840HS w/ Radeon 780M Graphics 3.80 GHz.
NVIDIA RTX 4060 Ti 8 GB ekran kartı.
8x8 DDR5 RAM.
1TB M.2 SSD.
Windows 11 Pro.
HP Victus S0050NT.
CS2 gibi oyunlarda FPS değerlerim 200-300 civarı olsa da %1'lik değer 40 veya 50'lere kadar düşebiliyor ve bu da rahatsız edici bir hissiyat yaratıyor. Ayrıca diğer oyunlarda kare hızı 50Ms'leri kadar buluyor ve bu da takılmalara ve ekranın droplanmasına sebep oluyor. Sürücüyü siliyorum ve tekrar yüklüyorum ama sorun hala aynı. Ayrıca ekran kartını da sadece NVIDIA olarak ayarladım yani ikisini de kullanmıyor. Hala iade sürem var. Acaba sorun ekran kartı veya işlemcide olabilir mi? Veya sorun sürücülerde veya yazılımda mıdır?
NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D Ayarların yönetilmesi bölümüne gelin. düşük gecikme modu ayarını ultra seçin. Doku süzme - kalite ayarını yüksek performans seçin. Düşey senkronizasyon ayarını kapalı seçin. Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri ayarını 1 seçin. Maksimum Kare hızı ayarını (monitörü 144 Hz varsayıyorum) 165 yapın.
Bu şekilde deneyin olmazsa Maksimum Kare Hızı ayarını kapatıp deneyin.
NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarların yönetilmesi bölümüne gelin. düşük gecikme modu ayarını Ultra seçin. doku süzme - kalite ayarını yüksek performans seçin. düşey senkronizasyon ayarını kapalı seçin. önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri ayarını 1 seçin. maksimum kare hızı ayarını (monitörü 144 Hz varsayıyorum) 165 yapın.
Bu şekilde deneyin olmazsa maksimum kare hızı ayarını kapatıp deneyin.
Dediğiniz ayarları yaptım ve biraz denedim şu an için daha yükseldi yine arada yapıyor. C2'de görüntü oluşturma 6ms civarına düştü. Witcher 3 için 38-50ms Ultra+ ayarlarda %1 en düşük 59 görüyor, ortalama da 90-130FPS
4060 Ti diye laptop yok hocam maalesef. Victus limitli bir seri olduğu için işlemci kendini limitleyebiliyor. Sıcaklık değerleriniz vs nasıl hocam? Tam bütçe nedir Intel işlemcili Victus'lar daha başarılı. %1 değerleriniz çok kötü bu da işlemci kendini limitlediği için olabiliyor.