HP Victus şarj girişinde temassızlık oluyor

yolandrt

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar, HP Victus laptopumun şarj temassızlık problemi var. Aslında ilk aldığım zaman da varmış galiba ama ben şarj aletini tam oturtamamışımdır diye önemsememiştim, yine arada oluyordu ve şarj aletini oynatınca düzeliyordu. Ama bugün normalden daha fazla oldu, şarj aleti azıcık kımıldasa şarj etmeyi bırakıyor. Sorunun bilgisayarda değil şarj aletinde olduğunu düşünüyorum, yine başka bir şarj aletiyle deneyeceğim tabii ki tam olarak anlamak için. Sorun şu ki ben laptopumun klavyesine içecek dökmüştüm, bu temassızlık sorunu dökmeden önce de vardı ama ve sıvı şarj soketiyle alakasız bir döküldü geldi zaten. Şimdi ben garantiye yollarsam eğer bilgisayarı incelediklerinde bu sıvı teması ortaya çıkar mı ve bir şekilde sorunu buna bağlayabilirler mi merak ediyorum. Bunun dışında bilgisayar sorunsuz çalışıyor çünkü bir problemi yok. Ve garantide bilgisayarlara çok hoyrat davranıldığını okuyorum hep, başka bir sorunu olmayan bilgisayarı yollayıp bozuk teslim almak da istemiyorum açıkçası. Ne yapabilirim sizce? Eğer sorunun şarj aletinde olduğunu deneyip görürsem sadece şarj aletini servise yollama şansım var mı? Veya laptopla beraber yolladığımda sıvı teması olayı anlaşılır da sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler şimdiden.

HP Supportla iletişime geçin olmazsa garantiye yollayın ama gerçekten şarj aletindeyse belki internetten 2.el falan bir şey bulursun. Klavyeye dökülen su anakarta ulaştıysa sıkıntı çıkarabilir söyleyeyim.

HP cihazların birçoğu kendi şarj aleti dışındakileri kabul etmez, seçer. Başka şarj aleti deneyebileceğini pek sanmıyorum. Temassızlık 3-4 farklı yerden kaynaklanıyor olabilir. Hepsinin tamiri de birbirinden bela. En iyi ihtimalle şarj aletinden çıkar HP'den yenisini alır devam edersin ancak diğer noktalardan çıkarsa işin iş onu diyeyim. Sıvı temaslı bir cihaza sahipsin ve bazen servisler bu cihaz bir şekilde hasar almış deyip komple bırakabiliyorlar. Yine de en iyi çözüm HP'ye gönderip orada bir şansını dene eğer bilgisayara sürekli ihtiyacın yoksa. Eğer yapamayıp geri gönderirlerse iyi bir bilgisayarcı bulman gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…