HP Victus vs Lenovo LOQ

• Konuyu başlatan NYXO
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 1.440
Bütçe
40000

NYXO

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
XFX Radeon RX 5600XT
Corsair Vengeance RGB 3600Mhz 16gb
GIGABYTE B450M-H
CORSAİR SPEC-05
CORSAİR VS550 550W 80+
TEAM GX1 480GB & PNY XLR8 CS3030 M280CS3030 1TB
BenQ XL2411K & LG FLATRON W1954S
Razer Mamba Elite
Steelseries Qck Edge L
Rampage KB-R88
Razer Kraken
Öncelikle herkese selamlar. Size sorum HP Victus ile Lenovo LOQ modelleri arasında kaldım. Başka markalardanda model düşünebilirim ama aynı fiyatlarda olması lazım. Sizin de yardımınızla seçimimi yapmak istiyorum. Öncelikle benim için önemli noktalar RTX 4060 ekran kartı i5 veya i7 işlemci olmasını istyorum. Ryxen işlemcilerin isimlendirmesini birkaç yıl önce kaçırdığım ve anlamadığım için açıklarsanız ikna olabilirim. Bunların yanında tasarım olarak olabildiğince sade olması daha çok hoşuma gidiyor. Önemli bir diğer isteğim ise SSD upgrade imkanı çünkü şu anda önceki bilgisayarımdan kalmış 1TB SSD var ve bunu da kullanmak istiyorum.

Bütçe: 40000₺ maksimum.

Aklımda olan modeller şunlar:

Öncelikle herkese selamlar. Size sorum HP Victus ile Lenovo LOQ modelleri arasında kaldım. Başka markalardanda model düşünebilirim ama aynı fiyatlarda olması lazım. Sizin de yardımınızla seçimimi yapmak istiyorum. Öncelikle benim için önemli noktalar RTX 4060 ekran kartı i5 veya i7 işlemci olmasını istyorum. Ryxen işlemcilerin isimlendirmesini birkaç yıl önce kaçırdığım ve anlamadığım için açıklarsanız ikna olabilirim. Bunların yanında tasarım olarak olabildiğince sade olması daha çok hoşuma gidiyor. Önemli bir diğer isteğim ise SSD upgrade imkanı çünkü şu anda önceki bilgisayarımdan kalmış 1TB SSD var ve bunu da kullanmak istiyorum.

Lenovo LOQ modellerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ben HP Victus kullanıyorum ve bana göre aradaki fark şu Lenovo'nun soğutması fazla iyi değil ekranı fazla iyi Victus'un ekranı iyi değil soğutması çok iyi şahsi fikrim yerinde olsam HP Victus alır kafamın rahatlığına bakardım.
Servis için bence HP'nin servisi daha iyi.

Hocam sizdede Lenovo var galiba şarj süresi ne kadar ve ısınma durumu nasıl? Ssd upgrade yaptınız mı veya kendimiz yapabiliyor muyuzu garanti açısından biliyo musunuz?

Ben HP Victus kullanıyorum ve bana göre aradaki fark şu Lenovo'nun soğutması fazla iyi değil ekranı fazla iyi Victus'un ekranı iyi değil soğutması çok iyi şahsi fikrim yerinde olsam HP Victus alır kafamın rahatlığına bakardım.
Servis için bence HP'nin servisi daha iyi.
Pil süresi nasıl hocam arada pilde de kullanmam gerekicek nede olsa?

Hocam sizde de Lenovo var galiba şarj süresi ne kadar ve ısınma durumu nasıl? SSD upgrade yaptınız mı veya kendimiz yapabiliyor muyuzu garanti açısından biliyor musunuz?

Pil süresi nasıl hocam arada pilde de kullanmam gerekecek ne de olsa?

Bütün laptoplarda Max 3-4 saat minimum 2-2.5 saattir tabii ayar yaparsanız pil optimizasyonu için süre daha çok uzar.

Şarj süresini hiç ölçmedim. Harici ekran kartı modunda tahminen 1.5 saat gider. Dahili işlemci ekran kartına alınırsa büyük ihtimal 2-3 saate kadar gider.
İşlemci 45W limitli bir şekilde maksimum 83 dereceye falan çıkıyor. İşlemciye hangi laptopu alırsanız alın stok termal macun ile limit koymak zorundasınız :) Limitin FPS'e herhangi bir zararı yok.
1 adet boşta M.2 slotu var, kendiniz bir yere zarar vermediğiniz sürece yükseltme yapabilirsiniz. Garanti dışı kalmıyor.

HP Victus serilerinde SSD yuvası bulunmuyor, ekstra olarak hall sensör sorunu mevcut. Pek yaklaşılır gibi değil.

Bütün laptoplarda Max 3-4 saat minimum 2-2.5 saattir tabii ayar yaparsanız pil optimizasyonu için süre daha çok uzar.

Peki hocam RDR gibi oyunlarda kaç derecelere çıkıyor biliyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı