Çözüldü HP Victus'un paneli %100 sRGB mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
Castel Sant'Angelo
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R1056NT
i5-14500HX | RTX 4060 Mobile 120W | 32 GB DDR5 5200Mhz
Monitör
CMN163E
İyi sosyaller, son bir iki aydır HP Victus'un %100 sRGB iddaa ettiği panellerin %62.5 sRGB (%45 NTSC) çıkması konuşuluyor. Ben tam tartışmalar çıkmadan önce %100 sRGB olduğu iddaa edilen bir model almıştım. Eskiden HP Victus'un sitesinde panelin 7 ms ve %100 sRGB olduğu yazıyordu ama artık sitede %62.5 sRGB olduğu ve Notebookcheck sitesinde 28.6 ms değerine sahip olduğu yazıyor. Benim kafama takılan şey şu. Yaptığım ms testinde panelin ms değeri 6.4 ms çıktı. Bu ms değerinin eski yazan değerle aynı olmasından panelin %100 sRGB olabileceğini düşünüyorum. Bunu anlamamın bir yolu var mı?

MS testini yazılımlar ile yaptıysanız doğru sonuç çıkmaz. Ölçüm araçları da çok pahalı. Anlamanın yolu gözünüz. %100 sRGB destekli bir bilgisayar ile yan yana koyup aynı fotoğrafa bakarak rahat bir şekilde anlarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Panel kodu belirttiğiniz gibi CMN163E olan versiyon ise o model %45 NTSC.
Nerede belitmiş ya? İki kere okudum acaba gözümden mi kaçtı panel kodu diye bulamadım :D (Düzletme: Şimdi gördüm. Dediğiniz gibi panel %45 NTSC yani %100sRGB'ye denk gelmiyor. )

Çok absürt bir yerde yazdığı için bende göremedim.
O arkadaşın suçu değil ama tabii. Sitenin temasının suçu :D Gerçekten çok saçma bir yerde.

Bu arada sonradan okuyacaklar için bir dip not bırakalım %72 NTSC %100 srgb'ye denk gelir. NTSC olarak verildi ise bir yerlerde değer %72 ve üstü ise ekran iyidir. %96 NTSC'de DCİ P3'e denk gelir ki DCİ P3 özellikle laptoplar söz konusu olduğunda baya iyidir. Profesyonel işler için bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Son düzenleme:
O arkadaşın suçu değil ama tabii. Sitenin temasının suçu :D Gerçekten çok saçma bir yerde.

Bu arada sonradan okuyacaklar için bir dip not bırakalım %72 NTSC %100 srgb'ye denk gelir. NTSC olarak verildi ise bir yerlerde değer %72 ve üstü ise ekran iyidir. %96 NTSC'de DCİ P3'e denk gelir ki DCİ P3 özellikle laptoplar söz konusu olduğunda baya iyidir. Profesyonel işler için bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Srgb değeri düşük olursa gözün daha fazla yorulmasına sebep olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı