HP X27i 8GC08AA alınır mı?

Bütçe
6500

Viper35

Decapat
Monitör
HP X27i 8GC08AA
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim monitör Amazon'da indirime girmiş güncel fiyatı 5350TL, 2K 144 Hz IPS panel monitörlere kıyasla uygun bir fiyatı var fakat 4ms gecikmesi ve renk canlılığı konusunda tereddütlerim var. Biraz araştırdım ve bir yerde "HP Omen değilse ikinci kalite olarak görülür." yorumunu gördüm. Siz bu yoruma katılıyor musunuz? Monitör hakkında yorumlarınızı bekliyorum, ayrıca farklı monitör tavsiyelerine de açığım. Çok daha kaliteli bir monitör olursa bütceyi biraz daha artırabilirim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. ViewSonic markası hakkında neredeyse hiç bilgim yok fakat araştıracağım. Asus'un monitörü iyi görünüyor onu da takip listeme ekledim.

6500-7000 tlye kadar çıkabilirim fakat asusla aralarındaki fark 1000tl ye değecek mi ondan emin olamadım.
Şu linkteki model 7K civarı en iyi seçenek şuan. Ürün outlet am sadece kutusu açılmış.
Screenshot_2022-12-20-11-30-12-244_com.opera.browser.jpg

Takıntım olmasa düşünmezdim, bantı dahi kalkık olsa içine sinmiyor açmadan geri gönderiyorum. İkinci elde dahi kutulamaya çok dikkat ediyorum. Bana attığı mail bu.

Şu linkteki model 7K civarı en iyi seçenek şuan. Ürün outlet am sadece kutusu açılmış.
Eki Görüntüle 1610021

Takıntım olmasa düşünmezdim, bantı dahi kalkık olsa içine sinmiyor açmadan geri gönderiyorum. İkinci elde dahi kutulamaya çok dikkat ediyorum. Bana attığı mail bu.
Hocam outlet bir ürün için 7150 tl biraz fazla gibi geldi bana ama teşekkür ederim tavsiyen için.

Kağıt üzerinde iyi değerler sunan ama kullanıcının gönlünü kazanamamış bir markadır HP abimiz.
Onun yerine azcık bütçeyi arttırıp ViewSonic XG2705-2K 27" 1ms QHD Freesync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu monitör değerlendirilebilir.
Tavsiyeniz üzerine markayı biraz araştırdım. ViewSonic markası hakkında bilgim yoktu daha doğrusu monitörler hakkında fazla bilgim yoktu. panellerini kim üretiyor, renk gam'ı, renk bit'i vs. ne demek öğrendikten sonra Asus'la arasındaki 500 tl farkı hak edecek bir monitör olduğuna karar verdim. 10 bit olarak kullanmak istenirse 120hz, 8+FRC kullanılırsa 144hz kullanabiliyormuş, bu pek hoşuma gitmedi ama hiçbir yerde monitör stoğu yok. Bu şartlarda alınabilecek en iyisi sanırım Viewsonic Xg2705. Aslında en çok aklıma yatan LG 27GL850 oldu fakat ürün outlet olduğu için çok sıcak bakamıyorum. Neden iade etti alan kişi, fazla mı ips glow vardı yoksa çok fazla mı ölü piksel çıktı? Bunları düşününce uğraşmak istemiyor insan.

Son düzenleme:
10 bit olarak kullanmak istenirse 120Hz, 8+FRC kullanılırsa 144Hz kullanabiliyormuş,

Bu özellik hemen hemen 10bit olan monitörlerin çoğunda var. Yüksek renk değerlerini tasarımcılar kullandığı için yüksek Hz olması onlar için gereksiz oluyor. Oyuncular için tasarlanmış bir özellik değil. Zaten AAA yapım bir oyunda Ultra ayarlarda 2K çözünürlük ile 120FPS üstü falan kolay kolay alınmaz. Alsan bile bu FPS değeri akıcılığı etkilemez. Aksine daha güzel renkler ve akıcı görüntü alırsın. Buna kafan takılmasın. FPS oyunu oynarken ayarı değiştirirsin, film izlerken bu ayarı kullanırsın.
LG ise evet kaliteli monitör. Fakat soru işaretli ürün. O paraya bu risk alınmaz.

Evet oynayacağım oyunlar arasında değiştiririm, zaten 120 ile 144 arasındaki fark çok küçüktür.
Akşam İncehesap indirimlerini bekleyeceğim daha iyi bir monitör bulamazsam Viewsonic alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı