HP15-AC119NT Performans Sorunu

HP15-AC119NT KIRMIZI CORE İ5 5200U 2.2GHZ-8GB-1TB HDD-15.6''-2GB-W10 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar Linkini verdiğim dizüstü bilgisayara sahibim. İlk aldığım aylarda, performansı biraz olması gerektiğinden düşüktü. Sonra güncel driver kurdum, önceden low grafik ayarında oynadığım oyunları mediumda oynamaya başladım. Bu oyunlar çok iyi oyunlar değildi. Minimum sistem gereksinimleri; i3 işlemci, 6GB RAM ve 2GB ekran kartı olan basit oyunlar. Neyse bir süre iyi gitti, bilgisayar sonra yine kasmaya başladı. Ayrıca iyi bir soğutucu kullanıyorum, yine de bilgisayar yanıyor. Bir tavsiyeniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik kartınız giriş seviye bir kart bu tür sorunlar normal. Windows 10 sürümündeki son güncellemeler oyun performansında düşüş yaşanmasına sebep olabiliyor. Sizin de bu yüzden performans kaybınız olabilir. Yük altındaki sıcaklık değerleriniz nedir?

Grafik kartınız giriş seviye bir kart bu tür sorunlar normal. Windows 10 sürümündeki son güncellemeler oyun performansında düşüş yaşanmasına sebep olabiliyor. Sizin de bu yüzden performans kaybınız olabilir. Yük altındaki sıcaklık değerleriniz nedir?

Sıcaklık değerleri hakkında kesin bir bilgim yok, fakat rahatsız edici derecede sıcak, diz üzerine konularak kullanılamıyor. Yalnız Win10 sürümünü kullanmıyorum, bilgisayar Win10 işletim sistemiyle geldi fakat ben sonradan Windows 7 işletim sistemini kurdum. Peki bilgisayar için yapılabilecek hiçbir şey yok mu? Zaten bir kasa toplamayı düşünüyorum ama ona da para verdim, en azından kasayı toplayana kadar biraz kullanabileyim istiyorum.

Oyun oynarken dizinizde değil masa üzerinde oynayın. Windows 7 de sürücü desteği olmadığı için karttan tam verim alamazsınız. İlk yapacağınız şey Windows 10 a geçmek olsun. Ardından bilgisayarın sadece fan bölümündeki tozlanmayı gidermeniz gerekir. Pavalion serisinde çabuk toz birikiyor. Izgarada filtre oluyor tozlar bu filtreye takılıp hava akışını engelleyebiliyor.

Oyun oynarken dizinizde değil masa üzerinde oynayın. Windows 7 de sürücü desteği olmadığı için karttan tam verim alamazsınız. İlk yapacağınız şey Windows 10 a geçmek olsun. Ardından bilgisayarın sadece fan bölümündeki tozlanmayı gidermeniz gerekir. Pavalion serisinde çabuk toz birikiyor. Izgarada filtre oluyor tozlar bu filtreye takılıp hava akışını engelleyebiliyor.

Zaten normalde masa üzerinde kullanıyorum, sıcaklığı tabir edebilmek amacıyla öyle söyledim. Windows 10’a da geçeceğim tavsiyeniz üzerine, hız açısından daha iyi olması hakkında Windows 7 üzerine tavsiye almıştım, o yüzden sistem sürümünü değiştirdim. Tozlanma konusu için de teşekkürler, gerçekten çabuk tozlanma oluyor, giderebildiğim kadar gidereceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı