HPET nasıl kapatılır?

Daha fazla  
Arkadaşlar HPET BIOS'tan açık Windows'tan kapalı şeklinde mi kullanılmalı yoksa 2 yerden de kapatılmalı mı ve ne şekilde kapatılırsa daha iyi olur gecikme düşürür mü işime yarar mı?
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: RTX 3060.
İşletim sistemi: Windows 10 22h2.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşine yaramaz zaten güzel performans verecek bir işlemcin var. Düzeltiyorum: Eğer Diablo IV oynayacaksan yada oynuyor ve düşük performanstan şikayetciysen kapat, işine yarayacak tek durum bu. Bazen HPET kapatmak bu oyunda performans artmasına sebep oluyor.

Son düzenleme:
HPET ayarı güncel sistemlerde yok zaten, Windows'ta da varsayılan olarak kapalı geliyor. Bir şey yapmanıza gerek yok yani.

1700917763786.png

Bende açık gözüküyor.

O bir işe yaramıyor. İnternette "Windows hızlandırıcı, oyunlarda +500 FPS" videolarını izlediyseniz kapatın demeleri normal.

Doğru söylüyorsunuz izlediklerim oldu ancak bilinçli bir kullanıcı olarak izledim gerekli Windows Tweak'lerini hatta Windows'u kendim oluşturdum NTLite ile biliyorum sadece biraz daha detaya inmek istedim sizin dediklerinize güveniyorum çünkü bundan önce Ryzen 5 2600 kullanıyordum onda bu HPET'i kapalı kullanıyordum FPS arttırmak ve gecikme düşürmek yerine hem FPS düşmüştü hem de gecikme artmıştı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı