HTC One ME Nasıldır?

Gerçek mi? Saçmalamayın, belli bir süreden sonra Android yapısı gereği yavaşlıyor ama bu yavaşlama öyle kolay kolay değil 3-4 yıldan sonra oluşan bir durum ve kullanıcının telefonu hor kullanmasına göre değişir. Özellikle garantisi dolduktan sonra telefon pert oluyor demek, yazdıklarını bir kez daha anlamsız hale getirdi. Sana diyorum S3 zamanındaki kasan, donan arayüz yok, kalıplaşmış cümlelerinizden kurtulun.
Sitenin kurallarına dikkat etmezsen ceza yersin, ikinci hesap açmakta ceza sebebidir. İlla HTC alacaksan ME modeli sana yeterli olur.

Son düzenleme:
M8, M9 gibi amiral gemilerinin yanında sesi soluğu çıkmamış bir telefon o.
Ekranı bu iki cihaza göre iyidir ama genel olarak bunlar kadar verimli çalışmaz.
Telefonu hor kullanan biriyseniz bu modeli (M7-M8-M9 ve benzeri metal kasalar) tamir ettirmede çok sıkıntı çekersiniz. Servise gönderseniz telefonun hasarlı gelme ihtimali var. (Düşük ihtimal ama internette araştırma yapabilirsiniz)
Eğer herhangi bir teknik servise verecekseniz kendimden örnek vereyim. 13-14 tane yer gezdim. Basit bir M8 şarj soketi onarımı için 130 TL fiyat çeken oldu. Neden böyle dediğimde de aldığım cevap "kardeşim bu telefonu sökmek sıkıntılı. bana kasada hasar olabilir garantisini veriyorsan bu fiyattan yaparım. zaten bu fiyatıda umarım çıkıp gidersin diye söyledim" dedi. Daha sonra tesadüfen iyi bir adam buldum ve 70 TL'ye çok temize yaptırdım, üstelikte şarj soketini değiştirerek... Dediğim gibi hor kullanırsanız bulaşmayın bu cihaza.

Gelelim olumlu yönlerine. Ekranı ve sesi rakipsizdir. 3 yıl önce piyasa çıkmış olduğunu düşünürsek son 1-1,5 yıldaki çıkan cihazların gerisinde kalmış olabilir ama cidden tatmin edici bir kalite bulabilirsin. İşlemcisi geri kaldı. Yeterli performansı günümüz uygulamaları ve oyunlarıyla kısa bir süre daha alabilirsin. Android güncellemesi almayacak artık. Alırsa yılın süprizi olur. Çünkü M8'de almıyor güncelleme. Ben olsam almazdım bu telefonu ama yinede kullanıcı sensin ve sen karar vermelisin.

Sormak istediğin daha başka şeyler varsa buradan yazabilirsin. HTC konusunda bilgim ve tecrübelerim fazladır. Yardımcı olabilirim. Gerekirse farklı bir telefon daha önerebilirim farklı markalardan da. Şu sıralar bende bir telefon bakıyorum. Piyasaya hakimim.

@CrossBench M8 modelinin sesi iyi de, ekranına rakipsiz demek pek doğru bir terim olmamış. LG ve Samsung modellerinin yanında sırıtır o ekran ama yine de iyi. Donanım kısmında M8, ME modelinden daha güçlü ve daha performanslı bir cihaz. SD 801-Adreno 330 ikilisi hala çok güçlü ve orta seviyedeki çoğu telefondan daha iyidir. Samsung firmasının 2200-2300 TL civarlarına sattığı A7 2017 modelinde kullanılan CPU ve GPU, M8'de kullanılan donanım ile yarışacak düzeyde değil. SD 801-Adreno 330 ikilisini zorlayacak oyun daha piyasada yok.

Ekran için yaptığım yorumlar ME modeli için geçerli. M8'i yorumlamadım. Sadece kasaları hemen hemen aynı olduğu için farklı bir konuya parmak bastım.
Samsung ve LG'nin yanında sırıtır demişsiniz. Bunu M8 için söylediğinizi varsayarak cevap vereyim. Elimde 2 telefon var. Diğeride çift simli G4. 6 ay kadar oldu. M8 ile birlikte kullanıyorum. Sık sık telefon değiştirmem ama birçok modelde elimden geçmiştir az veya çok süre ile. M8'te 1080p ekran var. G4'te 2k ekran... Çözünürlük elbette çok önemli fakat renkleri düzgün aktarma konusunda M8 biraz daha ağır basıyor. Fakat karşılaştırma yapmak çok doğru olmaz. Çünkü G4 ile M8'in çıkış tarihleri arasında 1 sene var. Dolayısıyla birbirinin rakibi değiller. (G4 & M9)

M8 performans için yeterlidir fakat One ME yeterli değildir. Çünkü onda 801 yok. Cortex A53 mevcut.

Üstteki yazımı tekrar gözden geçirirseniz sevinirim. Yanlış bilgi vermeyelim. İyi günler.

Son düzenleme:
@CrossBench Yanlış bilgi verdiğim yok. Yanlış anlamışım. ME modelinde MTK X10 kullanılıyor. Bu işlemci tek çekirdek performansında SD 801 modeli yakınken çoklu çekirdek performansında daha iyi bir işlemci. Telefonlar arası çözünürlük farkı var biri 2K diğer model 1080P. A53 mimari çekirdeğidir, işlemci modeli değildir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında 801 hep daha ağır basar.
GPU'ya gelecek olursak Adreno ile Powervr arasında büyük fark olmasada Powervr ağır basıyor.

Hep daha ağır basar diye bir durum yok ama SD 801 uygulama optimizasyonu açısından iyi bir modeldir. SD 801 ısıyı hissettiren ve güç tüketimi biraz fazla olan bir işlemcidir ama hala güçlü ve yeterli bir işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…