HTC Vive Değerlendirme ve Beklentiler

98046

Kilopat
Makaleler
4
Öncelikle cihaz diğerlerinden çok farklı. Birebir oyunun içindeymiş hissi veriyor. Söylediğiniz ilk cümle "Diğerleri sanal gerçeklik gözlüğü değil, sadece telefonu gözümüze koymaya yarayan bir cihaz" oluyor. Sanal gerçeklik tanımını hak eden bir cihaz.

Kontrolcüleri, neredeyse her hareketi algılayan lazer algılayıcıları ve Valve ortaklığı sayesinde sunulan geniş uygulama desteği olumlu yönleri.

Kablo karmaşası, kullanmak için güçlü bir sisteme ihtiyaç duymak ve yüksek fiyat ise olumsuz yönleri.

Haliyle böyle bir cihaz beklentileri de oldukça arttırıyor. İlk beklentim; nasıl ki akıllı telefonlarda bilgisayardaki bileşenlerin benzeri ve küçültülmüş hali varsa ve bu sayede bilgisayarda yaptığımız birçok şeyi telefondan da yapabiliyorsak, benzer bir mantığın bu gözlükte de olması ve bu sayede hiçbir cihaza bağlamaya gerek duymadan tek başına çalışabilmesi.

Umuyorum ki sanal gerçeklik bu doğrultuda gelişir...

Selam siz sahipsiniz sanırım. Bunu biz film falan izlerken takabilir miyiz ve performanstan kastınız nedir? i5 6200U, GT 940M, 4 GB RAM günümüz teknolojisi taşıyor diyebilirim fakat yine de yetersiz mi kalır? Birde oyunları SD kart takıp mı kullanıyoruz yoksa Steam üzerinden HDMI takarak mı? PC'deki ekranı TV'ye yansıtır gibi HDMI ile aktarabilir miyiz? Cevaplar için teşekkürler bende almayı düşünüyorum.

Ekran kartınız yetersiz gtx 970 veya üzeri olmalı. Ayrıca 4 GB RAM ile dar boğaz yaşarsınız. Oyunları bilgisayara yüklüyor, display veya HDMI ( isteğe bağlı ) çıkışları üzerinden gözlüğe gönderiyor. Film izlemeyi denemedim ama sanırım film için değil. Algılayıcıları yerleştirmek için en az 3 metrekare alana ihtiyacınız var. O yüzden masaüstü sistem kullanmanız yararınıza olur. Steam kütüphanesi üzerinden ücretli veya ücretsiz oyunları oynayabilirsiniz. Zaten gözlüğü taktığınızda bağlantı kuruluyor.
Umarım yardımcı olabildim.

Son düzenleme:
Algılayıcı nedir hocam ? Bilgisayarda kullanmayı mı tavsiye edersiniz yoksa alanda mı ? Ben film için düşünüyorum. Kablo sorun olmayacak, oturur vaziyette olacağım çünkü. Fiyat olarak da yurtdışından getirmeyi düşünüyorum ve daha ucuz olacaktır. Sistem yüksetlmesi yapılabilir ki gerçekliğe değer. i5 2500k işlemci, Evga 1050Ti ekran kartı var 8GB ram.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı