HTML 5'te butona nasıl işlev eklenir?

Muhammet Erda

Hectopat
Daha fazla  
Resim ektedir;
Giriş butonuna basınca;
if (kadi=="erda" && sifre=="123"){ ...... adli siteye yönlendir. } else{ ekrana yazdır:giris hatalı. }
Bu kodu HTML ile yazacak var mı? Benim kodlarıma uygun olacak şekilde.

Dosya Ekleri

• 1669832291530.png
    333,4 KB · Görüntüleme: 94
  • 1669832305552.png
    88 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:
<Script>
Var a = document. Getelementbyıd("text").Value;
İf(a == "kadi")
{
Alert("selam")
}
</Script>
<İnput type="text" ID="text">
<Button onclick=tikla()> Tıkla </button>
İste böyle.

@Muhammet Erda Ve Yönlendirmeye Gelince window.location.href = "url";

Bunu HTML dosyasına yapıştıracağım ama PHP dosyam boş, sıkıntı olmaz mı?

HTML ile olmaz o iş, olsa olsa JavaScript ile olur o da hiçbir işe yaramaz kolayca kötüye kullanılabilir. Sunucu taraflı bir dil kullanmalısınız bu tarz işlemler için.

Giriş sistemi yazmaya çalıştığınızı görüyorum, yapmak istediğiniz şey basit bir demo ise JavaScript ile halledebilirsiniz. Ancak ciddi manada işlevi olan bir giriş sistemi yazmak istiyorsanız bu böyle olmaz.
Yazacağınız JavaScript kodları başkası tarafından görülebilir ve kolayca değiştirilebilir.

aslında o kadar detaylı bir şey değil , web sitesine ilan(sadece kendimiz atıcaz , e ticaret sitesi olmayacak.) ekleme paneli yapıcaktım. bunun içinde giriş paneli lazımdı.

Dediğim gibi güvenilir olmaz, zaten gidilecek sayfada giriş yapılmış mı yapılmamış mı kontrolü olmadıktan sonra pek bir önemi yok. Giriş yapmadan bile hedef sayfanın adını girerek ulaşabilir kullanıcı zaten kontrol olmadıktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…