HTML-CSS- JS öğrenmek mantıklı mı?

Ahmet252535

Centipat
Daha fazla  
HTML-CSS-JS öğrenmeyi düşünüyordum fakat bugün merak edip yapay zekaya benim için arabalar hakkında bilgi verdiğim bir web sitesi oluşturmasını istedim. Ortalama 20 saniye içerisinde bana bütün kodları verdi. Hemen kopyala yapıştır yaptım ve belli yerleri kendime göre düzenledim. İstediğim web sitesini ortalama 5-10 dakika içerisinde oluşturmuş oldum ve bunu görünce HTML-CSS-JS öğrenip öğrenmemek arasında kaldım. İzleğim videolarda en basitinden bir web sitesi bile en az 15-20 dakika sürüyor. Sizce öğrenmeli miyim yoksa bunun yerine kendimi geliştirme amaçlı C++ veya önereceğiniz başka programlama dillerini mi öğreneyim? Boş durmak yerine kendimi geliştirmek istiyorum illa yazılım alanında değil başka alanlarda da önerileriniz varsa önerilerinize açığım.

Hocam ne amaçla öğrenmek istiyorsunuz o duruma bakarak dil öğrenmeyi düşünün mesela ben oyun alanında ilerlemeyi düşünüyorum Unreal Engine için C++ öğrenmem lazım ilk önce ne yapmak istediğinizi sonra hangi dili öğrenmeniz gerektiğine bakın. Dil öğrenmek değil artık olay ne kadar ustalaştığınız.

Arabada otomatik pilot vardır, ama zor durumda kalırsan ve eğer sürmeyi bilmiyorsan yolda kalırsın. Yapay zeka yardım eder ama ciddi projelere müdahale edemez. İnternetten en çok maaş sunan dillere bakabilirsin.

HTML eskidi, ama öğrenmekten zarar gelmez çok kolay. Tavsiyem Node.js veya ASP.NET öğrenmen.

Unreal Engine için Blueprint yeterli, siz oyun yapmakta profesyonelleşene ve blueprint ile unreal engine 5+ kavrayana kadar C++ diye birşey kalmaz.

Ayrıca eklemek isterim: Yapay zeka Orta seviye programlamanın üstüne şuanlık çıkamıyor tıkanıyor. Hatta bazen en basit düzeyi yapamıyor.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Anladım hocam teşekkür ederim.
Bir de, öğrenmek istediğiniz dalı seviyor olmalısınız. Yani eğer oyun geliştirmeyi seviyorsanız UE5 öneririm eğer Web diyorsanız Node.js veya ASP.NET, Eğer uygulama geliştirmek diyorsanız; Masaüstü için WinForms, WPF, WinUI 3, Mobil için ise Android Studio.

Hocam aslında oyun geliştirme çok istiyorum fakat biraz karmaşık geliyor o yüzden web geliştirmeye yönelmek istedim.

UE 5 için tavsiye ettiğiniz Türkçe kanallar var mı?

Hocam aslında oyun geliştirme çok istiyorum fakat biraz karmaşık geliyor o yüzden web geliştirmeye yönelmek istedim.

UE 5 için tavsiye ettiğiniz Türkçe kanallar var mı?
Epic games, türkiyede de geliştirici çıkmaya başladığı için UE 5.4 sürümünde Türkçe destek bile getirdi.
Yeni bir Game Developer için verdiği avantajları saymakta zorlanırım.
Daha önce, Web, Mobil ve Masaüstü, Oyun geliştiricisi olarak söyleyebilirim ki en basiti Oyun geliştirmek.
BTK akademide ücretsiz UE 5.2 kursu var. Ama sen başlangıç için 5.4 türkçe kullan zamanla alıştıktan sonra İngilizce kullanmanı tavsiye ederim, çünkü her geliştirme aracı türkçe değil ve eğer bilişim teknolojileri alanındaysan ingilizce bilmelisin. Udemy'de bir sürü kurs var. Benim alıp ve bitirdiğim UE kursları:
Fatih Dörttepe, Salih Abdullah Sendil. İkiside mükemmel anlatıyor. Ayrıca Leartes Studio'nun çıkardığı kurs var daha geçen ay çıkardı. Direkt satın aldım, daha izlemedim ama kaliteli bir şirket olduğundan kursun da en az şirket kadar kaliteli olacağını düşünüyorum, yorumları mükemmel ve ilk aydan 500 satmış ve 4.8 puanı var. Youtube tarafından da Bufuak ve M. Kutlay Tunç var.

Hocam Udemy üzerinden mi alıyorsunuz?

Pardon görmemişim benim hatam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…