HTML dosyasından virüs bulaşır mı?

Berk Chelik

Hectopat
İndirip bastığımızda yapılan web sitesine yolluyor ya sizce bu teknikle virüs bulaştırabilir mi?
Geçen hafta bilgisayarıma virüs girmişti ve ondan önceki gün bu tür bi html dosyasına tıklamıştım o yüzden aklıma takıldı.

Bulaşabilir, yani iyi bir virüs uygulamanız varsa (Kaliteli) sıkıntı çok olmaz, ama yoksa aksi taktirde siteye girince basit virüs bulaşabilir ama indirince trojan gibi birçok virüs girebilir.

Bulaşabilir, yani iyi bir virüs uygulamanız varsa (Kaliteli) sıkıntı çok olmaz, ama yoksa aksi taktirde siteye girince basit virüs bulaşabilir ama indirince trojan gibi birçok virüs girebilir.
Evet html dosyasını indirip açtığımdan sonraki gün bilgisayar açılırken Trojan MultiGenAutoTask virüsü vardı bilgisayarımda. Kaspersky ile sildim sonradan. Virüsün kaynağını merak ettim aklıma bu html uzantılı dosya geldi.

Evet bulaşma ihtimali var, düzgün virüs programlarından birini kullanabilirsin. (Örn: Eset vb.)

Direkt HTML içi olmaz. Script vs. bir şeyler çalıştırması gerekli. Yani "<a> virüs </a>" diye bir etiketin senin bilgisayarına virüs bulaştırması söz konusu değil.

Direkt HTML içi olmaz. Script vs. bir şeyler çalıştırması gerekli. Yani "<a> virüs </a>" diye bir etiketin senin bilgisayarına virüs bulaştırması söz konusu değil.
Yani sayfa içine bu tür şeyler şeyler yerleştirilemez anladığım kadarıyla. HTML dosyasını açtıktan sonra bir şey olmamıştı. Ertesi sabah PC açıldığı an CMD açılıp bazı kodlar yazmıştı ve beni saçma sapan reklam olan bir siteye yönlendirmişti. Bu trojan virüsünü bilgisayarımdan silebildim rahatım şuanda sadece bundan olabilir mi diye aklıma takılmıştı.

Güvenmediğin kaynaksa tarayıcının Javascirpt çalıştırmasını kapat geçiçi süreliğine öyle aç çok açman gerekiyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…