HTML dosyasını link haline nasıl getirilir?

msd0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bir HTML uzantısı oluşturdum içinde bazı görseller ve video olan. Eşimin doğum günü için hazırladım. Bunu bir link haline getirip tıklayınca açılabilir bir hale getirmek istiyorum ancak ChatGPT dahil GitHub verily gibi yerleri denedim ancak yapamadım. Konu da hiç bilgim ve hiç tecrübem yok. Yardımcı olabilecek olan varsa gerçekten çok sevinirim.

HTML seti bir websitesi gibi çalışır diye düşünebilirsin, bu yüzden internette bu protokol ve seti destekleyen, ayrıca senin HTML bağlantını sağlayabileceğin bir sistem lazım..

Görsel ve videoların hepsini bütünleşik hale getirirsen, HTML olmadan - bir video gibi - onu youtube'a özel video olarak yükleyip link/bağlantı paylaşabilirsin.

Hosting vb olmadan olmaz diye biliyorum. Sonuçta dosyaların senin cihazında link haline getirme işi olmaz bu şekilde. Senin görebildiğin şekilde görmesi için açacağı cihazda da senin dosyalarının olması lazım ki sitede kullandığın videolara fotolara erişebilsin. Benim bilgim bu şekilde.

Size bir "hosting" lazım. Bu HTML dosyasının bir server'da sunulması lazım, ki eşiniz ona bağlanabilsin.
Link ancak ondan sonra oluşabilir.

Tek seferlik birşey olacağı için, oturup bunun için detaylı işlere girmeniz çok mantıklı olmayabilir.

Github Pages ile yapabilirsiniz.

Alternatif olarak da, Google Slides kullanabilirsiniz, buna video eklemeniz de mümkün. Tabii buna içeriğinizi aktarmanız gerekecek, fakat public link oluşturabilirsiniz ve sunma işini de Google yapıyor olacak.

Ya da, free hosting veren yerlere bakılabilir, mesela:
(Şahsen ben kullanmadım, Reddit'de tavsiye edildiği için buraya yazdım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…