HTML input'a girilen değerler nasıl yazdırılır?

1Mithrandir

Kilopat
Daha fazla  
Görseldeki gibi bir çalışma yaptım. Bu çalışmayı daha da geliştirmek istiyorum. Örneğin "Add New Experience" butonuna bastığımda "Experience" başlığı altındaki kutularda yazan değerlerin ekranın alt köşesinde sıralansın istiyorum. Bunun için video ya da yazılı bir şekilde nereden yararlanabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 76
HTML'de input'lara id verip JS ile o id'leri çekebilir ve istediğin yere innerHTML ile yazdırabilirsin.

HTML'de input'lara id verip JS ile o id'leri çekebilir ve istediğin yere innerHTML ile yazdırabilirsin.
Peki butona bastığım zaman bunu yazmasını nasıl yapacağım? İf komutu ile mi?

Peki butona bastığım zaman bunu yazmasını nasıl yapacağım? İf komutu ile mi?
Hayır, burada if'e girmene gerek yok. Butonlarda event'ler var. Onclick eventi işine yarayacaktır. Bu dediğim şeyi bir fonksiyona bağla ve butona tıklandığı zaman o fonksiyon çalışsın.

Hayır, burada If'e girmene gerek yok. Butonlarda Event'ler var. Onclick Event'i işine yarayacaktır. Bu dediğim şeyi bir fonksiyona bağla ve butona tıklandığı zaman o fonksiyon çalışsın.

Tamamdır teşekkür ederim. Deneyeceğim takıldığım yer olursa buraya yazarım.

Javascript events konusuna göz atın, bunu yapsanız bile çok işinize yaramayacak onu da belirteyim. Hem kendinizi geliştirmek adına, hem de yapmak istediğiniz bu işlemin gerçekten bir işe yarayabilmesi adına Javascript objects ve arrays konularına göz at.

Girilen her bir veriyi array of object içinde object olarak tut, bu şekilde çok işlevsel olacaktır bu örnek.

JavaScript:
let exps = [
    {
        "companyName": "Test",
        "startDateline": "test",
        "endDateline": "test"
    },
    {
        "companyName": "Test 2",
        "startDateline": "test 2",
        "endDateline": "test 2"
    },
    {
        "companyName": "Test 3",
        "startDateline": "test 3",
        "endDateline": "test 3"
    }
]

Deneyimler dizisinde (exps[]) 3 farklı obje var örneğin, her bir obje o deneyimin detaylarını barındırıyor içerisinde, kullanıcı her o butona tıkladığında bu array'e bir deneyim objecti daha ekle. Bunu size önermemin sebebi, bu verileri bir yere kaydetmediğiniz sürece ekrana yazdırmanızın hiçbir işe yaramayacak oluşu.

Elbet bu verileri kullanmak isteyeceksiniz, şu an öğrenme aşamasında olduğunuz için buna ihtiyaç duymuyor olabilirsiniz ancak ilerde mutlaka objelerle çalışmak isteyecek veya zorunda kalacaksınız.

Aslında video şeklinde anlatım varsa çok daha kolay olacaktır benim için araştırdım ancak bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…