Çözüldü HTML Mi Program Mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Chibinasu

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2013
Mesajlar
143
Çözümler
1
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle. Ben yaklaşık 1 saat önce aşırı ilgim olan web tasarımına başlamış bulunuyorum (Başlamış bulunuyorum dediğim <title> <title/> tag'i sadece ). Yalnız aklıma bir şey takıldı: Web tasarım programları HTML'den daha mı çok özellik sunuyor (Ben yinede HTML yaparım merak işte )? Eğer web tasarım programı daha avantajlıysa bana ücretsiz bir program önerir misiniz? Özellikle Dreamweaver'ı çok duydum ama korsan yanlısı değilim. Ve son olarak Dreamweaver'ın diğer programlardan aşırı üstte gözükmesini sağlayan (En azından gözlemlerime göre öyle) farkı nedir?


Ve son bir şey:

Bir HTML'e başlamak için önce
<html>
<head>
</head>

<body>

</body>
</html>
tag'leri gerekiyormuş. Ben bu tag'i yazmadan da title ve <p> </p> kodlarını yazdım ama sorun çıkmadı. Yazdığımda ne farkeder?

(Başlık konuyla alakalı olmadı son yazdıklarımdan sonra bunun için özür diliyorum)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son sorduğunla başlayayım. html dosyaya sadece <p>technopat.net</p> yazsan bile, tüm tarayıcılar bunu görüntüler. Ama bu bir hatadır. Bir örnek de ben vereyim. Örneğin, sayfada <br/> de yazsanız <br> de yazsanız, aynı işlevi görür. Ama ilk yazdığım kod aslında doğru olanı.

html'de bazı standartlar vardır. Kodlar bu standartlara uygun bir şekilde yazıldığında, sitede uyumsuzluk sorunları en aza inmiş olur. Ne gibi uyumsuzluk dersen: Misal site Chrome'da düzgün görüntülenirken başka bir tarayıcıda bozuk görünebilir. Bu yüzden standartlara ne kadar çok uyarsan o kadar iyi.

Program işine gelince; Dreamweaver'ın nasıl kullanılacağını öğrenmeye harcayacağın zamanı html öğrenerek geçir. Senin için daha verimli olur.

Misal ben hiç Dreamweaver kullanmadım. Sadece Notepad++ işimi fazlasıyla görüyor. Alternatif olarak Brackets Sprint diye bir program daha var. İkisinden birini kullanabilirsin.
 

Notepad++ indirdim ve birşey daha sormak istiyorum ben HTML olarak yazdığım sayfayı programsız HTML5'e çevirebilir miyim? Ondan önce HTML5 şu an gerekli mi (İleride kesin öğreneceğim)? Yoksa hazır başlamışken öğrenirsem daha mı verimli olur?
 
Sen şu an en temel html kodlarını öğrenmeye bak. html4, html5, xhtml vs. arasındaki farkları zamanla öğrenirsin.

Bu arada html5 ile gelen yenilikleri tüm tarayıcılar tanımıyor. (Chrome dahil.) Bu yüzden html5 konusunda çok da aceleci davranma
 
Peki cevaplarımı aldım tekrar teşekkür ederim konu kilitlenebilir.
 
Rica ederim, ne demek.

Kolay gelsin
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…