Eğer ki İstanbulda yaşıyorsanız, İSMEK kurslarını şiddetle tavsiye ederim. HTML bir yazılım dili değildir, işaretleme dilidir. Sadece verilen komutu işler. Karmaşık, zor bir dil değildir. Fakat az buçuk bilgiler elde etmektense gerçekten bir proje yapar konuma geldikten sonra başka bir dile geçmenizi açık bir şekilde önerebilirim. Herhangi bir dil öğrenmeden önce "Algoritma" eğitimi almanızı bütün bu yazdıklarımdan daha çok tavsiye ediyorum. Algoritma kısmını hallettikten sonra daha akıcı, daha anlaşılır bir şekilde öğreneceğinizin garantisi sizlere verebilirim. Yazılım dili öğrenmenin ilk başlangıç adımı ( konuda c++ gibi dillere ilginiz olduğu için söylüyorum bunu, diğer türlü çok ilginiz yoksa algoritma kısmını geçebilirsiniz. ) Algoritma öğrenmeniz sizlere sytax ezberletmek yerine, mantığını kavramanıza daha çok yardımcı olacaktır. Videolu bir algoritma eğitimini almanızı tavsiye ederim. Udemy'de Algoritma ve Programlamaya Giriş adı altında birçok eğitim serileri bulunmakta. İyice araştırarak en iyisini kendinize göre belirleyebilirsiniz. Eğitim süresi çok uzun değildir, zira uzun olması işinize gelir.