dronline Zeptopat Katılım 24 Temmuz 2022 Mesajlar 8 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2022 #1 Merhaba birine bir web sayfası yapıyorum şimdi sorum şu. Örneğin: giris.php'deki girilen username UJM54652/girisler.php ye düşüyor. Normal yazı/sayı olarak düşüyor sıkıntı yok ama Arapça yazınca panelde? Diye gözüküyor bu da bizi sıkıntıya sokuyor. <Html xmlns="XHTML namespace" lang="ar" XML: Lang="ar"> <Meta HTTP-equiv="content-type" content="text/html;charset=UTF-8"> Body{ Direction: RTL; } Div#deneme{ Direction: RTL; Bunları falan denedim ama işime yaramadı. Not: Sayfaya Arapça yazı yazabiliyorum değeri Arapça çekmiyor sadece. Son düzenleyen: Moderatör: 25 Temmuz 2022
Merhaba birine bir web sayfası yapıyorum şimdi sorum şu. Örneğin: giris.php'deki girilen username UJM54652/girisler.php ye düşüyor. Normal yazı/sayı olarak düşüyor sıkıntı yok ama Arapça yazınca panelde? Diye gözüküyor bu da bizi sıkıntıya sokuyor. <Html xmlns="XHTML namespace" lang="ar" XML: Lang="ar"> <Meta HTTP-equiv="content-type" content="text/html;charset=UTF-8"> Body{ Direction: RTL; } Div#deneme{ Direction: RTL; Bunları falan denedim ama işime yaramadı. Not: Sayfaya Arapça yazı yazabiliyorum değeri Arapça çekmiyor sadece.
roser137 Megapat Zamanın Tanığı Katılım 25 Aralık 2015 Mesajlar 1.931 Makaleler 1 Çözümler 9 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2022 #2 her şeyin encoding ayarını UTF8 yaptığınızdan emin misiniz? Header olarak da UTF8 göndermeniz gerekiyor. Php dosyası UTF8 olmalı Php ile charset utf8 headerı gönderilmeli PHP:Panoya kopyala header('Content-type: text/plain; charset=utf-8'); Veritabanı kullanıyorsanız onun da charset ayarları UTF8 olmalı.
her şeyin encoding ayarını UTF8 yaptığınızdan emin misiniz? Header olarak da UTF8 göndermeniz gerekiyor. Php dosyası UTF8 olmalı Php ile charset utf8 headerı gönderilmeli PHP:Panoya kopyala header('Content-type: text/plain; charset=utf-8'); Veritabanı kullanıyorsanız onun da charset ayarları UTF8 olmalı.