Çözüldü HTML ya da C#'ta butona tıklayınca uygulama açmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Drock

Hectopat
Daha fazla  
Kısaca butona tıklayıp EXE dosyalarının otomatik açılması HTML'ya da C# kodlama bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Kendime güzel bir menü yapmak istiyorum. İnternette pek bir şey bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kısaca butona tıklayıp EXE dosyalarının otomatik açılması HTML'ya da C# kodlama bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Kendime güzel bir menü yapmak istiyorum. İnternette pek bir şey bulamadım.
C# ile WinForm kullanarak basit bir arayüzlü uygulama açıcı program yapabilirsin. Eğer görünüme de önem vermek istiyorsan HTML'e benzer dille beraber çalışan(XAML) WinUI 3 geliştirebilirsin. Sorunu doğru anladıysam, C# ile:
C#:
private void OpenCMD()
{
    Process.Start("cmd" /*dosya yolu bazı durumlarda .exe yazmazsan çalışmayabilir*/, "/c &color b&print HelloWorld" /*Arguments kısmı*/)
    // ProcessStartInfo sınıfını da öğrenip çalıştırırken gizli, yönetici vb. gibi özellikler de ekleyebilirsin.
}

Bu arada şimdi farkettim HTML ya da C# bilmediğinizi gördüm.

Ekleme:
TaskSchuduler ile istediklerinizi yapabilmek mümkün. (Yönetici izni istemeden yönetici olarak açmak, Gizli çalıştırmak, Bilgisayar açılınca otomatik çalıştırmak vs. vs.)
C# ile WinForm kullanarak basit bir arayüzlü uygulama açıcı program yapabilirsin. Eğer görünüme de önem vermek istiyorsan HTML'e benzer dille beraber çalışan(XAML) WinUI 3 geliştirebilirsin. Sorunu doğru anladıysam, C# ile:
C#:
private void OpenCMD()
{
    Process.Start("cmd" /*dosya yolu bazı durumlarda .exe yazmazsan çalışmayabilir*/, "/c &color b&print HelloWorld" /*Arguments kısmı*/)
    // ProcessStartInfo sınıfını da öğrenip çalıştırırken gizli, yönetici vb. gibi özellikler de ekleyebilirsin.
}

Ekleme:
TaskSchuduler ile istediklerinizi yapabilmek mümkün. (Yönetici izni istemeden yönetici olarak açmak, Gizli çalıştırmak, Bilgisayar açılınca otomatik çalıştırmak vs. vs.)

Çözüm
C#:
private void OpenCMD()
{
}

Ekleme:
Yardımın İçin Teşekkürler

C# ile winform kullanarak basit bir arayüzlü uygulama açıcı program yapabilirsin. Eğer görünüme de önem vermek istiyorsan HTML'e benzer dille beraber çalışan(xaml) WinUI 3 geliştirebilirsin. Sorunu doğru anladıysam, C# ile:
C#:
private void OpenCMD()
{
}

Bu arada şimdi fark ettim HTML'ya da C# bilmediğinizi gördüm.

Ekleme:
Taskschuduler ile istediklerinizi yapabilmek mümkün. (yönetici izni istemeden yönetici olarak açmak, gizli çalıştırmak, bilgisayar açılınca otomatik çalıştırmak vs. vs.)

Tekrardan merhaba denemdim birkaç bir şey daha ekledim fakat herhangi bir tepki alamıyorum hata da yok.

Halletim

Son düzenleme:
Yardımın İçin Teşekkürler

Tekrardan merhaba denemdim birkaç bir şey daha ekledim fakat herhangi bir tepki alamıyorum hata da yok.

Halletim
Rica ederim.
Dosya yolunu doğru girdiğine eminsen ve çalışmıyorsa ufak bir dipnot vereyim:
32 Bit veya Any CPU geliştirdiğin uygulama 64 Bit Uygulamaları çalıştıramıyabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı