HTTP error 500 hatası

furkanbalci

Centipat
Merhabalar,
Konudan çok fazla anlamıyorum. Deneme yanılma yöntemi ile sorunu buldum. Nasıl çözeceğim konusunda yardım istiyorum.

Web sitemin dizininde bulunan ayar.php dosyasında bulunan;

Kod:
## Mysql Bağlantısı ##
$baglan = mysql_connect($ini_vt["database"]["host"].":".$ini_vt["database"]["port"], $ini_vt["database"]["user"], $ini_vt["database"]["pass"]) or die("Mysql Hatası:".mysql_Error());

## Veri Tabanı Seçimi ##

mysql_select_db($ini_vt["database"]["db"], $baglan) or die("Mysql Hatası:".mysql_Error());

## Karakter Sorunu ##
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

Bölümünü silince web siteye giriş sağlanıyor fakat MySQL ile alakalı hiçbir şey çalışmıyor.

PHP bilmiyorum ama database adında Türkçe karakter kullanıyor musun? PHP'de Türkçe karakter kullanmak sorun çıkartıyor mu bilmiyorum ama.

PHP bilmiyorum ama database adında Türkçe karakter kullanıyor musun? PHP'de Türkçe karakter kullanmak sorun çıkartıyor mu bilmiyorum ama.
Hayır kullanmıyorum.

Ekstra bir bilgi:
Web site bir vds'ye kurulu. Şu anda aynı şekilde başka bir vds'ye taşımak isteyince böyle bir hata veriyor.

mysql_query() fonksiyonu güvenli olmadığı için kullanılmamakta ve bazı sistemlerde hata vermektedir ayrıca veritabanı isimlerinde veya herhangi biryerde büyük harf kullandınızmı? büyük harfler sorun çıkartabilmektedir. PDO kullanmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…