Huananzhi Anakartlar Nasıldır?

199688

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Aliexpress'de gördüm Huananzhi X79 çipsetli anakart 400 TL civarlarında. Sizce nasıldır?

Harika bir anakarttır ama bizim ülkemize göndermiyorlar yani burada pazarı yok. Çin pazarında ASUS, MSI gibi markalardan çok daha kaliteli ürün yaptıklarını söyleyenler var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam bahsettiğin anakartı aldım. 100 TL bir gümrük ücreti var haberin olsun. Xeon E5 2640 işlemci ile kullanıyorum.
Sevmediğim 1-2 özelliği var bunlar:
1-BIOS'u eski tür BIOS
2-Açılışta garip bir ton ile bip sesi çıkartıyor ve kapanmıyor. (En azından BIOS'da bulamadım)
Güzel özellikleri:
1-NVM-e den Boot edebiliyor diğer X79 anakartlarda bu özellik çok nadir.
2-4 kanal bellek destekliyor.
3-CrossFire destekliyor. (Denemedim)
4-2 tane SATA3 bağlantısı 4 tane SATA2 bağlantısı var.
5-Anakartın üzerinde açma kapatma, reset ve hata göstergesi var.

Eline kaç gün de ulaştı? Ben İ7 3930K ile kullanmayı planlıyorum. Bir de hangi satıcıdan aldın? Bir de E5 2640'dan memnun musun? Hangi işlemciyle yakın performans alıyorsun acaba?

2019-04-02 tarihinde sipariş ettim 2019-05-21 tarihinde elime geçti. E5 2640'ı dual boot ile windows/Manjaro sisteminde kullanıyorum 3 GHZ'e kadar turbo ile çıkabiliyor. Çok çekirdek kullanan uygulamalarda performansı güzel fakat tek çekirdeğe abanan uygulamalarda daha iyisi mevcut.

İşlemciyi de aliexpresden 2019-04-06 tarihinde sipariş ettim 2019-04-24 tarihinde elime ulaştı. Açıkcası soğutucu bulmakta baya güçlük çektim resimde de görüldüğü gibi AMD işlemci soğutucusu kullandım bir süre.

Daha çok çekirdek istersen E5-2650 gibi modelleride düşünebilirsin.

Linklerini paylaşıyorum umarım sakıncası yoktur.

Gönderim süreleri çok uzun ya. Bu hafta için de şu an kullandığım bilgisayarı satıyorum yani hafta için de almam lazım 2011 soket anakartı ki Türkiye'de bulunmasını geçtim 800-900 TL'den başlıyor.

Huananzhi'ler güzel diyorlar ama 2650/1650 V2 al bence en düşük. Bir de Kllisre X79 ve Plexhd X79T anakartlara da bak bence.
Dikkat: E5 serisi işlemciler ECC Bellekler ile kullanılabilir.

Son düzenleme:
Huananzhi'ler güzel diyorlar ama 2650/1650 V2 al bence en düşük. Bir de Kllisre X79 ve Plexhd X79T anakartlara da bak bence.
400 TL'ye İ7 3930K almayı düşünüyorum ki zaten E5 1650 ile aynı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…