ABD ambargosu sonrası Harmony OS adlı kendi işletim sistemini kurdular. Bu işletim sistemi Android'in açık kaynak kodu üzerinden yapıldı. Apple gibi sıfırdan kendi işletim sistemini oluşturmadı.
Düzeltme yapayım.
Android ile tamamen kesmiş bağını. Harmony tamamen bağımsız. İlham alınan kaynak Android bunu üçüncü kaynak olarak kabul etmişler. Genel olarak Android ve iOS gibi ayrı OS oluşturmuşlar. Ama Harmony OS Android 10 üzerinden oluştuğu için yine Android sayılır mı bilemem.
Geçen günlerde, Huawei’nin yeni işletim sistemi olan HarmonyOS’in Android tabanlı olduğu öne sürülmüştü. Konuyla alakalı Huawei’den resmi açıklama geldi. Estetik ve işlevsel düzeyde, Android’e yapılan referansların HarmonyOS ile değiştirilmiş