Huawei Android sayılıyor mu?

Android sayılıyor. Kendi işletim sistemi android üzerine kurulu.

Genel olarak Android tabanlı lakin bazı modellerde Google ait servisler yok. Bu yüzden modeline göre değişir sanırsam.

Çin hariç her yerde EMUI arayüzüne sahip Android devam ediyor, Google servisleri yok sadece. HMS Huawei Mobile Services diye geçiyor.

Çin'de ise HarmonyOS ile geliyor, artık Android çekirdeğinde değil bildiğim kadarıyla - doğrulama gerekli - . Tamamen HMS üstüne kurulu.

Emui kullananlar android 12, harmony os ise yeni sistem.

ABD ambargosu sonrası Harmony OS adlı kendi işletim sistemini kurdular. Bu işletim sistemi Android'in açık kaynak kodu üzerinden yapıldı. Apple gibi sıfırdan kendi işletim sistemini oluşturmadı.

Düzeltme yapayım.

Android ile tamamen kesmiş bağını. Harmony tamamen bağımsız. İlham alınan kaynak Android bunu üçüncü kaynak olarak kabul etmişler. Genel olarak Android ve iOS gibi ayrı OS oluşturmuşlar. Ama Harmony OS Android 10 üzerinden oluştuğu için yine Android sayılır mı bilemem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kimse gerçeği söylememiş. Düz HarmonyOS Android, HarmonyOS Next ise tamamen Huawei çekirdeğinden oluşuyor. Bilgisayar içinde yaptılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…