Huawei AX3 router çalışmıyor

Makaleler
3
Daha fazla  
Selam, Router'i normalde kablolu kullanıyordum bir de kablosuz kullanayım dedim ve AI Life uygulamasından kablosuz olarak bağlantı kurmaya çalıştım ama daha sonra hiçbir Wi-Fi ağını göremedim.

Router'in ışığı ilk önce kırmızı yanıyor daha sonra yeşil ve sonra kapanıyor hiçbir şekilde Wi-Fi ağı gözükmüyor şu an sadece modeme bağlanabiliyorum, AI uygulamasından da Wi-Fi bağlantısını kuramadığım için Router'i ayarlayamıyorum.

Router'i kapatıp açtım kabloları söküp geri taktım hiçbir şekilde Wi-Fi ağı gözükmüyor bildiğiniz kilitlendi gibi, bu konuda ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Routerin bütün ayarlarının sıfırlanması için resetleyin. Daha sonra router arayüzüne bağlanıp ayarları baştan yapın ve 5GHZ kanalını 36-48. kanal arasında bir kanal seçin. Router' ın 48. kanal üstü ülkemizde DFS kanalları olduğu için router yayın yapmayı keser ve wifi ağında yayını göremezsiniz. Aynı sorunu ben de yaşadım. Benim iki sokak arkamda çevik kuvvet olduğundan onların kullandığı telsiz ve radar DFS kanallarını kullandığından (48. kanal üzeri) benim routerı kitliyordu.

Routerin bütün ayarlarının sıfırlanması için resetleyin. Daha sonra router arayüzüne bağlanıp ayarları baştan yapın ve 5GHZ kanalını 36-48. kanal arasında bir kanal seçin. Router' ın 48. kanal üstü ülkemizde DFS kanalları olduğu için router yayın yapmayı keser ve wifi ağında yayını göremezsiniz. Aynı sorunu ben de yaşadım. Benim iki sokak arkamda çevik kuvvet olduğundan onların kullandığı telsiz ve radar DFS kanallarını kullandığından (48. kanal üzeri) benim routerı kitliyordu.
Evet Arkadaşın Anlattığı Olayda Olabilir veya Telefonunuz WPA3 desteklemiyorsa Göremeyebilirsiniz.

Router'a reset atın. Kablolu olarak bağlanın, kablosuz ağ bölümünü SS atar mısınız?

Routerin bütün ayarlarının sıfırlanması için resetleyin. Daha sonra router arayüzüne bağlanıp ayarları baştan yapın ve 5GHz kanalını 36-48. kanal arasında bir kanal seçin. Router'ın 48. kanal üstü ülkemizde DFS kanalları olduğu için router yayın yapmayı keser ve Wi-Fi ağında yayını göremezsiniz. Aynı sorunu ben de yaşadım. Benim iki sokak arkamda çevik kuvvet olduğundan onların kullandığı telsiz ve radar DFS kanallarını kullandığından (48. kanal üzeri) benim routerı kitliyordu.

Evet arkadaşın anlattığı olayda olabilir veya telefonunuz WPA3 desteklemiyorsa göremeyebilirsiniz.

Sorunu çözdüm böyle olmasının nedeni kablosuz olarak bağlanıldığı zaman router, modemin adını ve şifresini kopyalıyor bu nedenle tek bir ağ gözüküyor oda modemin adını ve şifresini alan router. Adını değiştirince gözüküyor.

Ne yazık ki AI Life uygulamasından cihazı görmüyor ve giriş yapamıyorum, sadece 192.168.3.1 sitesinden arayüze girebiliyorum ve arayüz çok kısıtlı sadece Wi-Fi ad soyad, şifre, WPA ve hangi modeme bağlanabileceğimi görebiliyorum.

Dediğiniz gibi bir de kablolu bağlanarak AI uygulamasını açayım bakalım olacak mı?

Neden böyle yapılmış anlamadım ama kablolu olarak bağlatıldığında AI Life üzerinden görülebiliyor ama kablosuzda görmüyor 😕

Son düzenleme:
Sorunu çözdüm böyle olmasının nedeni kablosuz olarak bağlanıldığı zaman router, modemin adını ve şifresini kopyalıyor bu nedenle tek bir ağ gözüküyor oda modemin adını ve şifresini alan router. Adını değiştirince gözüküyor.

Ne yazık ki AI Life uygulamasından cihazı görmüyor ve giriş yapamıyorum, sadece 192.168.3.1 sitesinden arayüze girebiliyorum ve arayüz çok kısıtlı sadece Wi-Fi ad soyad, şifre, WPA ve hangi modeme bağlanabileceğimi görebiliyorum.

Dediğiniz gibi bir de kablolu bağlanarak AI uygulamasını açayım bakalım olacak mı?

Neden böyle yapılmış anlamadım ama kablolu olarak bağlatıldığında AI Life üzerinden görülebiliyor ama kablosuzda görmüyor 😕

7 Ay önce AX3 Quad Core modelini aldım. Hayatımda gördüğüm en kötü çeken router. ISS'nin verdiği modem daha çok çekiyordu. İade etim

7 ay önce AX3 Quad Core modelini aldım. Hayatımda gördüğüm en kötü çeken router. ISS'nin verdiği modem daha çok çekiyordu. İade etim.

Özelliklerine bakınca çok kaliteli bir router gözüküyor ama neden böyle anlamış değilim belki de bununda Xiaomi gibi Çin ROM'u vardır mesela Xiaomi AX1800 modeli Avrupa ROM'unda bayağı bir kısıtlamışlar ama Çin ROM'unu yüklediğiniz zaman devasa bir fark oluşturduğunu söyleyenler var.

Şu an ne kullanıyorsunuz?

Özelliklerine bakınca çok kaliteli bir router gözüküyor ama neden böyle anlamış değilim belki de bununda Xiaomi gibi Çin ROM'u vardır mesela Xiaomi AX1800 modeli Avrupa ROM'unda bayağı bir kısıtlamışlar ama Çin ROM'unu yüklediğiniz zaman devasa bir fark oluşturduğunu söyleyenler var.

Şu an ne kullanıyorsunuz?

Tenda RX3 Wi-Fi 6 router

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı