Huawei bulut depolama ve not aktarımı

Apandisitt

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Emektar ASUS. 16 GB 2333 mHz RAM (sonradan yükseltme). i5-7200U 3.1 Ghz işlemci, Nvidia 930 mx 2 GB GPU. 500 GB samsung M.2 SSD (bu da sonradan ekleme)
Meslek
Öğrenci
Merhaba @Sakuya Izayoi hocam. Huawei notes uygulaması özellikle Huawei pen ile birlikte gerçekten başarılı. Sorum şu:
Not tutma konusunda birkaç uygulama araştırdım ama Huawei notes kadar sağlıklı çalışan ve kullanışlı uygulama bulamadım. Belki de ön yargılı yaklaştım bilemiyorum. Cihazdaki notlar bulut depolama ile saklanabiliyor evet. Peki bu buluttaki verilere başka bir Huawei olmayan cihazdan ulaşabiliyor muyum? Yani yanımda ekstra cihaz kablo vs. aktarım yapmadan direkt bulut üzerinden ulaşabiliyor muyum dosyalarıma? Huawei bulut sistemi sadece Huawei cihazları barındıran kapalı bir bulut sistemi mi yani? Örneğin tabletim yanımda yokken Xiaomi marka telefon üzerinden hesap açarak Huawei bulut depolamama ulaşabilir miyim? Veya yeni bir cihaza geçmek istediğim zaman bulut depolamamı yeni cihaza aktarıp kaldığım yerden devam edebiliyor muyum? Biraz karışık olabilir kusura bakmayın. Anlayamadığınız yer olabilirse yardımcı detaylandırabilirim.

Maalesef bahsettiğiniz servisi hiç kullanmadım efendim. Bilgim yok. Ne desem yalan olur.
Ayrıca iki adet not uygulaması var siz hangisinden bahsediyorsunuz?

Farklı bir sorunuz varsa yardımcı olabilirim.
Screenshot_20250830_232204_com.huawei.android.launcher.png

Bahsettiğim servise alternatif mi kullanıyorsunuz yoksa direkt depolama alanını mı kullanıyorsunuz ? Bir başka deyişle Bulut depolama olarak Google Drive kullanabiliyor musunuz ?

@Apandisitt Hayır, sadece Huawei Notes (mavi logolu olan) kullanıyorum. Alternatifleri kendi cihazıma hiç kurmadım. Cihazımın hafızası ders notlarım için yetiyor. Genelde akşamdan bilgisayara indirip kablo ile atıyorum hatta tablete, yani internete bağladığımı hatırlamıyorum uzun süredir öyle diyeyim. 😅 Velhasıl bulut servisleri ile pek işim yok.
MicroG kurunca Google hizmetlerini kullanmak mümkün oluyor ancak doğrudan Huawei Notes üzerinden kullanabilir misiniz emin değilim. Çünkü uygulama içinde bu yönde bir seçenek bulunmuyor gördüğüm kadarıyla.

Capture_20250830_233030.jpg

"Bulut"dan kasıt Huawei Cloud bu arada. Bunu belirtmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam yardımınız ve nazik üslubunuz için :) Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın. İyi sosyaller 👋

Technopat Haberler

Geri
Yukarı