Huawei ekitstor Xtreme 1TB SSD alınır mı?

Bütçe
3000

thekadley

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Huawei Ekitstor Xtreme / SSD KIOXIA EXCERIA PRO
Anakart
Asus prime b650m-r

Arkadaşlar anakartımın 2.slotuna 1TB SSD alacağım. Huawei ile Kioxia Exceria Pro arasında kaldım. Huawei yeni bir model olduğu ve ciddi bir fiyat düşüşü yaşadığı için aklımı kurcaladı. Araştırdığıma göre Huawei SSD de DRAM yok, Exceria Pro'da da ısınma sorunu olduğunu söylediler. Büyük bir ikilemde kaldım artıları ve eksileriyle birlikte yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@thekadley Net şekilde Exceria Pro. Huawei genel donanım olarak zayıf bir ürün ve QLC Nand.

Hocam Huawei ekitstor Xtreme NVMe 2.0 donanıma sahipken.
SSD Kioxia Exceria Pro nvme™ 1.4 teknolojisine sahip.
Kesin bir şekilde bana Exceria Pro mu öneriyorsunuz bu teknolojiler arasında çok fark var mı?
Anakart giriş yuvası olarak 2.0 arayüzünün esprisi var ama o Huawei modeli için bu arayüzü destekleyecek bir donanım görmüyorum. Üreticiler firmalar belli özellikleri vurgulasada şuanki senaryo için HDMI 1.4 vs HDMI 2.0 gibi bir durum söz konusu ama ikiside 1.4 hızında çalışıyor gibi düşünün.

Exceria Pro'yu asıl önerme sebebim: Huawei'ye nazaran DRAM'i olması ve TLC Nand ile gelmesi. Huawei sadece depolama için uygun olan ve genede kalite, ömür ve yazma hızı istikrarı konusunda kötü olan QLC NAND türü kullanıyor. Güçlü donanım doldursalar bile bu NAND'ların temeli zayıf.

Anakart giriş yuvası olarak 2.0 arayüzünün esprisi var ama o Huawei modeli için bu arayüzü destekleyecek bir donanım görmüyorum. Üreticiler firmalar belli özellikleri vurgulasada şu anki senaryo için HDMI 1.4 vs HDMI 2.0 gibi bir durum söz konusu ama ikisi de 1.4 hızında çalışıyor gibi düşünün.

Exceria Pro'yu asıl önerme sebebim: Huawei'ye nazaran DRAM'i olması ve TLC NAND ile gelmesi. Huawei sadece depolama için uygun olan ve gene de kalite, ömür ve yazma hızı istikrarı konusunda kötü olan QLC NAND türü kullanıyor. Güçlü donanım doldursalar bile bu NAND'ların temeli zayıf.

Tamamdır hocam cevabın için çok teşekkür ederim o halde Kioxia Exceria Pro alıyorum. Bu fiyata en mantıklısı bu duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı