Huawei HG255s modem kurulumu nasıl olur?

IRICHAPPLE

Hectopat
Daha fazla  
Evde 50mgbit VDSL altyapı var ve paketimizde 50 mgbit.
Fakat bizim evdeki modem çok eski ve 2.4 GHz. Sürekli kapanıyor ağdan atıyor çekmiyor. Bluetooth eşyalar kullanamıyoruz zaten internet çok kötü oluyor. Bende arkadaşımın eski modemi var. Turkcell Superonline modemi Huawei HG255s ayrıca yanında iki üç tane girişi olan bir kutu daha var. Anladığım kadarıyla kutuya fiber kablosu bağlamamız gerekiyor ama bizim fiberimiz yok o yüzden onu kullanmadım. Modemde ise bizim eski modeme takılı olan kabloları taktım. Birisi dışarıdan gelen kabloydu ona uyan bir giriş vardı Phone girişi, ona taktım bir de televizyona giden Ethernet vardı daha takmadım onu. Modemi resetledim bağlandım şifreyi girdim ama internete ulaşılamıyor diyor. Sadece Power ve WLAN ışıkları yanıyor modem arayüzüne girdiğimde ise WAN kablosunun takılı olmasını istiyordu ama bizim dışarıdan gelen internet kablosu oraya uymuyor. Ayrıca eski modemden çıkardığım internet kablosu gri yere takılıydı ve yeni modemde de gri yere taktım ama benden mavi yere takmamı istiyor ama takılmıyor nasıl çözerim bu sorunu eski modemden bıktım bir işe yaramıyor. Ayrıca kutudan çıkan 12v 2A adaptörü kullanmamı isteyen bir not yazmışlar, ben ise başka bir adaptör kullandım 12v 1A sorun çıkmadı.

Şimdi Ethernet kablosunu bir şekilde taktım tam cuk diye oturmadı ve hala çalışmıyor.

Sanırım bir yol buldum. İkinci modemi mesh modem gibi kullanabilirim galiba ilk modemi normal bağlayacağım, ikinci modemde IP adresi değiştirip DHCP kapatıp ilk modemin lan portundan çıkardığımı ikinci modemin WAN portuna takarsam kullanabilirim galiba.

Denedim ama bu sefer de ilk modemim açılmıyor. Fişi takıyorum Power LED'i yanmıyor ama internet LED'i hızlıca kırmızı yanıyor fişi çıkardığımda internrt LED'i birkaç saniye daha yanmaya devam ediyor. Nasıl düzelteceğim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı