Huawei HG521 Modem ADSL Düşme Sorunu

Jrexlul

Megapat
Merhabalar, başlıkta belirttiğim modemi kullanıyorum yaklaşık 1.5 yıldır. Servis sağlayıcım TTnet, önceleri 8 megabite kadar olan paketi kullanıyordum yaklaşık bir ay önce 16 megabite kadar olan pakete geçtim, geçmeden önce hattımın bu paketi destekleyip desteklemediğini teyid ettirdim "destekliyor" dediler. Bazen günde 10 defa düştüğüm oluyor, bu sorun için müşteri hizmetlerini aradım port değişimi yaptılar. Sizce sorun modemden midir hattan mıdır? Modemimin SNR ve diğer değerleri şöyle..

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s)799
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s)14335
Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 16.6
Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 11.5
Yukarı yönde aralık derinliği1
Aşağı yönde aralık derinliği1
Hat standardı ADSL2+
Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 8.5
Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 16
Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 11.3
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 13.8
Kanal türü Fast
Yukarı yönde CRC 0
Aşağı yönde CRC 4
Yukarı yönde FEC 0
Aşağı yönde FEC 12

Hatlarda sorun var gözüküyor. telefon hattını kontrol ettirin.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Telekomun "Yalın İnternet" dediği telefonsuz internet kullanıyorum şuan. Paralel telefon yok, splitter yok hat direkt olarak modeme bağlı.. Telekomdan görevliler gelip bir ölçüm yaptı "değerler normal" dediler.. Hangi değerlerde sorun var hocam?

Hat zayıflamasına bakarsan Düştüğünü görürsün. Telekom'a telefon ile değil, internetten sorun kaydı yaparsanız ve sorununuzu açıklarsanız Ona göre daha yetenekli insan göndermelerini isterseniz gelip kontrol edeceklerdir ve Hat kutusundan itibaren kablo değişimi yapmalarını iste(çoğunlukla yapmayacaklardır.)

Hattımı 10 ya da 12 megabite sabitlettirebilme imkanım var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…