Huawei HG658 modem değiştirme

Baki Delibaş

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben SuperOnline kullanıcısıyım ve onların vermiş olduğu Huawei HG658 model modemi kullanıyorum. İnternet açısından pek sorun yaşamıyorum fakat stabilite ve kısmen ping sorunum var. Arada bir -günde 2-3 defa- netten düştüğüm oluyor. Acaba 150 TL bütçe yeni modem almak daha verimli İnternet kullanım imkanı sağlar mı? Bu masrafı yapmaya gerek var mı?

Bunun yanı sıra hat değerlerim normal mi?

Dosya Ekleri

• adsl.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 133
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası 24 Mbps bir internet için download 9.7 SNR değeri benim gözümde çok kötü bir değer. İç tesisatını kontrol ettir. Ping sorunu için Superonline'nin bir takım yöntemleri var uzaktan yardım ile. Müşteri hizmetleri ile görüştün mü? Alabileceği en yüksek hız VDSL de 33 Mbps olan bir hatta ping normal tecrübelerime göre. Tabii ki pingin ne düzeyde olduğuna bağlı. Belirtmemişsin normal kullanımda mı ping var yoksa oyunda mı? Kaç ping var? Ayrıca 9.7 SNR ile yüklenme esnasında arada kopmalar normaldir. Sınır zaten 8 SNR.

Ping hız testi yaptığımda 30 çıkıyor. Normalde 10-15 arası olurdu oyun içi 80-90 arası görürdüm. Şuan 110-120 arası değişiyor. Faceit serverlerinde bile 100 ping alıyorum. İç tesisat konusuna gelirsek, elektrikçiler bu iş ile ilgilenmiyor. Kendi başıma bu işin içinden çıkabilir miyim?

En azından daireden ankastreye kadar kabloyu sen çekebilirsin. Sonrasından anlamıyorsan elektrikçi ondan sonrasına bakar ve hem daha az para ödersin. Ping genel anlamda dünyanın sorunu. Özellikle santrale uzak bölgelerde daha fazla. Müşteri hizmetlerine sorununu bildir belki çözüm bulurlar.

Mahalle çevresine ara santraller kuruldu. Yan binadaki arkadaşım daha iyi değerlere sahip. Sorun iç tesisat olabilir, kablo konusunda biraz araştırma yapıp gerekeni yaparım. Müşteri temsilcileri ise ne yapsa boş. Buradaki TTNET çalışanları babasının malı gibi "Kimden aldıysan o ilgilensin!" havasındalar.

Bu arada piyasada çok fazla Cat6 kablo var. Fiyatları çok farklı.. İnternet üzerinden sipariş vermek istiyorum. Marka ve satıcı için öneri yaparsanız sevinirim.

Elektromer Cat6 24 Awg Ethernet Kablosu 100 Metre Fiyatı
Ben bunu kullandım kendime, gayet memnunum.

Konuyu tekrar kaldırıyorum fakat; ben bu kabloyu dışarıdan çekmiş olsam gürültüden çok fazla etkilenir mi? İçeriden değiştirmeye hiçbir elektrikçi yanaşmıyor.
Dışarıdan çekeceksen ya extra kaplamalı FTP tipi CAT 6 almalısın yada bu Türk Telekomun çektiği kalın siyah kablodan bulmalısın. Benim dediğim dış ortam için uygun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…