Huawei HG8245x6-10 5GHz ve 2.4 GHz nasıl ayrılır?

Yalnız Araba

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba, değerli sosyalliler ben Superonline internete geçtim ve Huawei HG8245x6-10 modem verdiler. Ben bunda 2.4 GHz ve 5GHz ayırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmiş ayarlardan GHz hızını ayarlayabilirsin.

Wi-Fi'den.

Wlan ayarlarına gelip 2.4 ghz temel ağ ayarlarından mevcut ağı devre dışı bırakın.Sadece 5 ghz çalışsın sonra 2.4 için aynı yerden yeni bir ağ oluşturun. Eğer gözükmez ise 2.4 ghz ağınız modemi yeniden başlatın.
Devre dışı bırakmak için tiki kaldırmanız yeterli.

Son düzenleme:

Yeni ağı nasıl açacağız?

Laudatory adlı arkadaşın dediği gibi yapacağız. Ekteki resimdeki gibi;
- İlk önce 2.4G temel ağ ayarları kısmından birincil ağınızın SSID ismini 5G'li olacak şekilde düzenleyin.
- İsmini 5G'li yaptığımız birincil ağı; SSID'yi etkinleştir, yayın SSID'si, Wmm'yi etkinleştir, WPS'i etkinleştir tiklerini kaldırıp uygula diyerek kapatın.
- Ardından yine 2.4G temel ağ ayarları altından yeni butonuna tıklayıp ağ isminizin 2.4G'li olacak şekilde yeni bir ağ oluşturun. Burada SSID'yi etkinleştir butonunu aktif etmeyi unutmayın.
- Son olarak ise modeminizi yeniden başlatın.
- İsimlendirdiğiniz şekilde 2.4G ve 5G'li ağlarınızı görüyor olacaksınız.
Bendeki 50 versiyonu ancak 10 versiyonunda da olacaktır.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-09 201338.png
    210,9 KB · Görüntüleme: 6.784
Bu cihazda bunu ayırmanın bir yolunu buldum. Üstteki arkadaşın dediğini yaptım ama olmadı. Onun dediği yolu takip ederek bir şeyler yaptım anlatayım.
  1. Sol taraftaki Wi-Fi ayarlarına gelip 5 GHz temel ekranına geliyoruz.
  2. 5 GHz kanlına vermek istediğimiz adı yazıyoruz şifremizi belirleyip kaydediyoruz.
  3. 2.4G temel ayarlarına geliyoruz.
  4. İlk sıradaki ismi... 5GHz olan ağa tıklıyoruz.
  5. SSID etkinleştir, yayın SSID'si, wmm ve WPS'in yanında bulunan tikleri kaldırıyoruz. Kaydediyoruz.
  6. 2. sırada misafirxxxx şeklinde bir seçenek daha var ona tıklayın.
  7. Ardından 2.4 GHz bandına hangi ismi vermek istiyorsanız verin.
  8. Daha demin kaptığımız bütün tikleri işaretleyin.
  9. Son olarak süreyi yapılandır bölümüne 0 yazın ki sizi ağdan belirli bir süre sonra kovmasın.
  10. Kaydedin şimdi her iki ağ da Wi-Fi listenizde görünecek. Ben Huawei'nin bu kadar basit bir ayı cihazına koymayacağına inanmıyorum. Ttkom bunları uzaktan kontrol edebilmek için Custom Firmware'ler kuruyor bu cihazlara. Bu firmwareri km yazdıysa elleri kırılsın. 2 gündür saç baş yoldum. Dualbandı açsam 8 yaşındaki PC im 5GHz'ye bağlanmıyor. 2.4 GHz'yi kapatsam evdeki eski cihazlar ağa bağlanamıyor. Bu kadar aptalca bir seçim olabilir mi? Türk Telekom'un neyi düzgün ki bu işi düzgün olsun.

Daha basit bir yöntem: 5G gelişmiş ağ ayarlarında "bant yönlendirme" tikini kaldırırsanız, ağlar ayrılmış ve 2.4 GHz ağın isminin sonuna 2.4 GHz eklenmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…