Huawei Kirin 9000L Yonga Seti Geekbench’te Listelendi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Huawei Kirin 9000L

Huawei Mate 40E Pro modelinin yonga seti olan Kirin 9000L yonga setinin Geekbench skoru ortaya çıktı. Söz konusu puanların Dimensity 1200 yonga setine yakın olduğu kayıtlara geçti. Tek çekirdek puanı 950 olan yonga setinin çoklu çekirdek puanı ise 2815 olarak kayıtlara geçiyor. Söz konusu yonga setinin yer aldığı modelin orta sınıf bir cihaz olacağı düşünülüyor. […]

Devamı: Huawei Kirin 9000L Yonga Seti Geekbench’te Listelendi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

@Beyaz_G TSMC Amerikan firması değil Tayvan şirketi. 2020 yılında ABD ambargosu yüzünden Huawei'ye işlemci üretmeyeceklerini açıklamışlardı. 2021 yılında P50 serisinde SD 888 kullanıldı o Samsung üretimiydi. TSMC kararından geri adım atar mı bilemiyorum. TSMC olmazsa mecburen Samsung. 2 yıldır pek yeni işlemci çıkartmadı Huawei.

Önceden lisans falan mı alınmıştır?
Böyle bir işlemciyi önceden planladıklarını sanmıyorum. Ama belki de böyle bir planları vardır.

@Beyaz_G TSMC Amerikan firması değil Tayvan şirketi. 2020 yılında ABD ambargosu yüzünden Huawei'ye işlemci üretmeyeceklerini açıklamışlardı. 2021 yılında P50 serisinde SD 888 kullanıldı o Samsung üretimiydi. TSMC kararından geri adım atar mı bilemiyorum. TSMC olmazsa mecburen Samsung. 2 yıldır pek yeni işlemci çıkartmadı Huawei.

Böyle bir işlemciyi önceden planladıklarını sanmıyorum. Ama belki de böyle bir planları vardır.
Böyle bir haber gördüm. Eğer böyle ise 5G destekli asıl işlemciler çıkar mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer böyle ise 5G destekli asıl işlemciler çıkar mı acaba?
Gelir. Kirin 9000 ve 990 modelleri de 5G destekliydi, yenileri de gelecek. Ancak 5G destekli SD 888 ve SD 778G modelleri Huawei telefonlarında 4G destekli tek geliyor, 5G yok. Qualcomm 5G uzun süre kullanamayacak görünüyor ambargo yüzünden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı