Çözüldü Huawei Mate 20 Lite bootloader kilidi nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Air M1 256 GB
Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 2
Asus X550JX
Meslek
Serbest Meslek Erbabı.
Dostlar selamlar, elimde Mate 20 Lite (SNE-LX1) cihazı bulunuyor. Cihazda şu an EMUI 12 kurulu ROM atacağım ve bootloader kilidini açmam gerekiyor bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Huawei Mate 20 Lite için bootloader kilidini açmak için öncelikle Huawei’nin eski bootloader açma sayfasından bir Huawei ID oluşturmalısınız. Daha sonra telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Hakkında” kısmına girip “Yapı numarası”na 7 kez tıklayarak Geliştirici Seçenekleri’ni etkinleştirin ve “USB Hata Ayıklama”yı açın. Telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra ADB ve fastboot araçlarını indirip, fastboot komutuyla cihazınızın bağlı olup olmadığını kontrol edin. Ardından, bootloader açma kodunu kullanarak fastboot komutunu girerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Ancak unutmayın, Huawei bazı cihazlarda artık bootloader açma izni vermiyor.

Huawei Mate 20 Lite için bootloader kilidini açmak için öncelikle Huawei'nin eski bootloader açma sayfasından bir Huawei ID oluşturmalısınız. Daha sonra telefonunuzun “ayarlar” bölümünden “hakkında” kısmına girip “yapı numarası”na 7 kez tıklayarak geliştirici seçenekleri'ni etkinleştirin ve “usb hata ayıklama”yı açın. Telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra ADB ve Fastboot araçlarını indirip, Fastboot komutuyla cihazınızın bağlı olup olmadığını kontrol edin. Ardından, bootloader açma kodunu kullanarak Fastboot komutunu girerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Ancak unutmayın, Huawei bazı cihazlarda artık bootloader açma izni vermiyor.

Huawei ID nasıl oluşturacağım hocam pek bu konular da fazla bilgim yok da.

Ayarlar uygulamasını aç ve Huawei Kimliği seçeneğine gir. Ardından “Hesap oluştur”u seç. Telefon numaranı ya da e-posta adresini yaz, doğrulama kodunu gir ve işlemi tamamla.

Çözüm
Hocam dediğiniz yöntem biraz eski sanırım ne yaptıysam yapamadım bende test point yöntemiyle çözdüm.

Hocam ben de aynı durumdayım verdiğiniz linkten birçok adımı hallettim. Test point de dahil. Usb 1.0'ı falan gördüm. Android utility uygulamasında cihazı görüyor ve yaklaşık 15 dk boyunca bir şeyler yüklüyor. Waiting for fastboot yazısı geliyor en son. Linkte fastboot ekranı gelene kadar güç tuşuna basılı tutun diyor. Ben waiting for fastboot yazısı geldiğinde denileni yapıyorum ama cihazı açıyor güç düğmesine basılı tutunca. Oradan sonra bir ilerleme kaydedemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, custom rom işlerini merak ediyorum. Hazır feda edilebilir bir telefon da varken elimde acemiliğimi bunla yaşamak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı