Karşılaştırmaya sadece donanım gözüyle bakmamak gerek. Öyle değerlendirecek olursak eğer Z5'in de donanımları oldukça üst seviye fakat başlı başına çöp bir telefon.Kronik bir sorun olup olmadığını bilmiyorum. Performans konusuna gelirsek o fiyat aralığında çok daha performanslı telefonlar var. Mate S modeli Kirin 935 işlemcisi ve Mali T-628 MP4 donanımına sahip. Bu telefonun fiyatları da 1800-2000 TL arası. Bu modele şahsen bu kadar para vermek akılcı değil.
Dediğiniz gibi tasarımı diğer modellere nazaran çok iyi, bu da tercihimin büyük sebeplerinden biri.Donanımı rakiplerine de göre geride, yine de fazlasıyla yeterli bir donanıma sahip. Bu fiyatlara bu telefonu şahsen almam ama sizin hoşunuza gitmişse alabilirsiniz. Tasarım olarak güzel bir telefona benziyor. Z5 modeline değinirsek de kamera dışında bence abartılacak fazla bir sorunu yok. Tabii ki en büyük sorunu SD 810 işlemcisini de unutmamak lazım.
Sıvı soğutma olsun, hava soğutma olsun. SD 810 ciddi anlamda ısınıyor. Gerçi Flex 2'de sorunu nispeten çözmüş sayılırlar fakat bu işlemcinin kullanıldığı modeller tercih edilmemeli.SD 810 rezalet bir işlemci, Z5 alanlara almayın diye defalarca öneri yaptım. Fakat söyledikleri cevap aynen şu sıvı soğutma var işlemci ısınmaz. Halbuki o işlemci başlı başına bir sorun.
Pahalı olduğu kesin fakat tasarımı sebebiyle bana göre değeceğini düşünüyorum. Bayağı bir video izledim sayılır, kamera konusunda Note 5 gibi modellerle yarışıyor, bazen üste çıkabiliyor. Arayüz konusunda zaten oldukça saf olduğu için diğer modellere nazaran avantajlı. Umarım bu konu altında bir kullanıcı yorumu görebilirim.Mate S telefonunun iyice inceleme videolarına bak, sonra karar ver. Paran boşa gitmesin. Fiyat olarak pahalı bir telefon.