Huawei Matebook 14 2024'te ölü piksel mi var?

xamarin

Kilopat
Yaklaşık 3 veya 4 gün önce Hepsiburada üzerinden Huawei Matebook 14 2024 satın aldım. İlk aldığımda piksel testi vs. yapmıştım, fakat çok ayrıntılı bakmamışım. Bugün GPT'yi F11 modunda kullanırken 1 adet çok küçük ölü piksel olduğunu fark ettim. Bunun için değişim ile uğraşmaya değer mi? Ürün Hepsiburada deposuna geri gidecek, incelenecek ve daha sonra yenisi gelecek sanırım.

Son düzenleme:
Bence ondan bir şey olmaz. Ayrıca böyle kargoyla gelen cihazlarda böyle küçük ölü piksellerin olması çok normal kargoda ister istemez vuruyor. Bir de Matebook serisinin ekranı biraz hassas.
1 yıl Trendyol Express'te çalıştım değişime verince değiştirmiyorlar servis çıkıyor servis de yapmıyor zaten alıyor bakıyor geri veriyor. (hepsiburada nasıldır bilmem)

Ayrıca böyle kargoyla gelen cihazlarda böyle küçük ölü piksellerin olması çok normal kargoda ister istemez vuruyor.
Bu ekran yüksek ihtimalle üretim hatası. Kargo ile olacak bir hasar değil. Eğer kargo olsaydı daha ciddi sorunlar olurdu.

Bu ekran yüksek ihtimalle üretim hatası. Kargo ile olacak bir hasar değil. Eğer kargo olsaydı daha ciddi sorunlar olurdu.

Üretim hatası o kadar küçük olmuyor. Öyle küçük bir ölü piksel oluşması için sivri bir şeyle çok hafif bir vuruş olması lazım eğer kutuda aksesuar kablo falan varsa ondan olabilir. (klavye pislenmesin diye örttükleri şeyler bazen çok sert oluyor ondan da olabilir)

Resimde de görüldüğü üzere çok küçük bir şey ama yine de sormak istedim. Başka bir problem yaratır mı acaba? Ek olarak, temsilci salı günü kapıdan alınması için talep oluşturabileceğini söyledi. Hepsiburada deposuna gidip incelendikten sonra değişim talebi onaylanacakmış. Bu kadar küçük bir ölü piksel için değişimi onaylarlar mı ki?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-30 at 22.47.35.jpeg
    91,8 KB · Görüntüleme: 33
  • WhatsApp Image 2024-09-30 at 22.54.17.jpeg
    45,6 KB · Görüntüleme: 39

Fiziksel olarak panelin hasar alabilmesi için dokunmatik panelin delinmesi lazım. Eğer sivri bir şey yapmış olsaydı Dokunmatik'te kullanılamaz olacaktı veya en azından ön cam hasarlı olurdu. Ve orada ölü pixel değil de sıkışmış bir pixel var diğer pixellerden farklı çalışıyor. Sıkışmış bir pixeli fiziksel olarak dışarıdan oluşturman imkansız ancak üretim hatası ile oluşur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…