Huawei Matebook D15 donma sorunu

genkin9

Hectopat
Geçen hafta Huawei Matebook D15 dizüstü bilgisayar aldım.

Özellikleri: Ryzen 5 3500U işlemci, Vega 8 dahili grafik kartı, 8 GB 2400 MHz RAM, Windows 10 Home işletim sistemi.

2 Defa donma sorunu yaşadım. İlkinde Crysis 1 oynarken oyun dondu aynı zamanda bilgisayar da, birkaç dakika bekleyip düzelmeyince yeniden başlattım. Bu arada oyunu Torrent'ten indirdim. İkinci donma ise Zoom'da görüşme yaparken oldu: Ekran dondu fakat görüşme yaptığım kişilerin sesi gelebiliyordu. Sonunda yine bilgisayarı yeniden başlattım. Ve biraz önce de yaklaşık 30 dakika Crysis oynadıktan sonra oyun donup kapandı, bilgisayarda donma vs. olmadı. Donma neden kaynaklanıyor olabilir?

AIDA64 ile 25 dakika stres testine soktuğumda işlemcide sıcaklık en fazla 76.6 dereceye ulaştı( genel olarak 75 derece civarıydı) ve işlemci frekansı 2.9 ile 2.95 GHz arasındaydı. Turbo Boost'u 3.7 GHz olmasına rağmen. Bundan dolayı test tam sağlıklı olmadı herhalde. Nasıl düzeltebilirim bu duru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı