Huawei Matebook D16 2024 vs Huawei Matebook 14

Yurinho61

Kilopat
Daha fazla  
HUAWEI MateBook D 16 2024 12. Nesil Core i5 16GB+512GB 16 inç 22500 TL civarına alınabiliyor.

Huawei Matebook 14 12.nesil Core i5 1240P-16 GB-512 GB SSD-14INC-W11 modeli vatan da 25bin TL.

Evde iyi bir masaüstüm var. Oyun konusunda sıkıntı çekmiyorum. Laptopu alma amacım kafede okulda veya kütüphanede açıp ders çalışmak, PowerPoint ve Excel kullanmayı düşünüyorum. SPSS ve Python tarzı yazılımları da kullanabilirim. Akıcı ve yormayan bir bilgisayar olmasını istiyorum. İngilizce makaleler ve videolar için kullanmak istiyorum ama her Türk brosu gibi ara sıra da oyun oynasam fena olmaz (zaten masaüstü PC var GTA vc, CS 1.6, Minecraft, LoL tarzı oyunları güzel aşsın yeter) evde 2017 model eski bir Gaming laptop var ama şarja bağlı kalması gerekiyor ve çok kaba geliyor. Ekranı da TN sanırım kalitesiz geliyor. 25bin benim için maksimum rakamlar daha üstüne çıkamam. Siz ne önerirsiniz dostlar?

Oyuncu laptopu falan düşünür müsün bu bütçeye? Yoksa Ultrabook mu?

Oyuncu laptopu falan düşünür müsün bu bütçeye? Yoksa Ultrabook mu?
oyuncu laptopu düşünmüyorum daha çok okul ve iş için kullanmalık hesaplı bir bilgisayar arıyorum. Ama dediğim gibi gta vice city, lol , minecraft tarzı oyunları da güzelce oynatsın ara sıra oynamak isterim. Onun dışında ips panel akıcı ve şarjı uzun gidebilen bir iş bilgisayarı istiyorum

O zaman D16 gayet yeterlidir diye düşünüyorum.
@484334 hocamın makaleleri var. İnceleyebilirsiniz isterseniz.

Matebook 14 daha iyi olacaktır. Yaklaşık 6 aydır dediğiniz özellikte bir Matebook 14 kullanıyorum. Alırken Matebook D16 ve Yoga Slim 6i modelleri arasında kalmıştım. Ve tercihimi Matebook 14'den yana kullandım. Teknoloji mağazasında bahsettiğim iki üründe vardı. Hepsini yakından inceledim. Çünkü aldığım bir bilgisayarı ortalama 6-7 sene kullanmayı düşünüyorum yani uzun süreli kullanıyorum. Bütçem 25-30 arasıydı. Gerçekten kararsız kalmıştım. Yoga Slim 6i modelini de hem kompakt yapısından hem de tasarımından ötürü beğenmiştim FHD web kamerası , yüz tanıma ile kilit açma özelliği , İntel EVO işlemcisi ve OLED ekranı ilgimi çekmişti lakin 8 GB RAM ile geliyor olmasından ötürü vazgeçmiştim. Sonra tercih sıramda Matebook D16 modeli kalmıştı. Matebook D16'yı almak için mağazaya gitmiştim. Hatta tam alıyordum. Lakin mağaza çalışanı Matebook 14 modelini gösterdi. Ve tercihim bu modele kaydı. Sebepleri ise hem D16'ya göre daha iyi yapı malzemesi olması. Ayrıca daha yüksek çözünürlüklü bir panele sahip olmasıydı. Dokunmatik ekranı da vardı. Fiyat olarak da mağazada hemen hemen aynıydı. Bundan ötürü Matebook 14'ü aldım. Zaten Huawei ürün yapısı içinde D serisi Matebook serisinin altında kalıyor. Kalite olarak D16'ı bir tık daha altta. Matebook 14 ile aynı yapı kalitesinde büyük ekranlı bir cihaz istiyorsanız Matebook 16S'i alabilirsiniz ama arada 20.000 TL fiyat farkı var.
Kısaca Matebook 14 daha iyi bir seçenek.

8 GB RAM olması önemli değilse Yoga Slim 6i modeline de bakabilirsiniz.

@Yurinho61

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…