Panel anlamında Samsung daha başarılı bir panel kullanmakta ve o kağıt hisli kaplamayı koruyucu olarak alma şansınızda bulunmakta tek bir cihaz alacağınızı düşünürsek olmaması daha iyi siz sonradan bir ekran koruyucusuyla bunu çözebilirsiniz Samsung tarafında bu artılar mevcut keza SD 8 gen 2'de kesinlikle Kirin T90A'ya göre daha başarılı bir işlemci genel anlamda daha fazla desteğe de gelecek ömrüne de sahip olacak. GApps desteği açısından Huawei ürünleri GBox adı altında bir destek yazılımı sunmakta genel anlamda başarılı ancak tabii ki cihazın direkt çalıştırma durumu kadar stabil olmayacaktır (Linux ve Wine'a benzetilebilir, temelde ve prensipte çok bambaşka şeyler sadece benzetme amaçlı). Huawei'in avantaj noktalarıysa herhangi bir koruyucu yerine bu tabakanın varlığı ve buna göre tasarlanan cihaz tabii ki daha iyi olacaktır notlar açısından bu mükemmel bir artı (şahsen ben kendi iPad'imde paperlike bir koruyucu kullanıyorum olmasa da olabilir ama kesinlikle yazarken fark ediyor), yanında klavyesinin varlığı bir yere kadar bilgisayar ihtiyacınızı azaltacak hatta USB Hub'la yaşantınıza devam etmeye kabulseniz ve mühendislik vs gibi bilgisayar yazılımlarına direkt olarak gerek duymayan bir bölümdeyseniz (tıp, eczacılık vs) öğrenciliğiniz boyunca bir bilgisayar almanıza gerek bile olmayabilir (herhangi bir tablete klavye aksesuarı alınabilir ama masrafınızı arttıracaktır) ve Tab S9'un baz depolaması 128'ken MatePad 12 X Pm'in 256 GB bunu da unutmamak lazım notlarınız ve kitaplarınız için iki katı depolama alanı. Tabii ki bütçe ve ihtiyaç meselesi ancak şahsen ben bu iki cihazı da almazdım öğrenciyken her kuruşun hesabını yapıyor insan ve bu fiyatların 5-6k daha ucuza %90 aynı şeyleri yapacağınız cihazlar bulunmakta (S9 FE, 11.5 inch PaperMatte vs) veya direkt olarak baktığınız cihazı ikinci elden alırsanız yine bu fiyatları değer kaybı olarak görüyorsunuz ödeme konusunda nakit kullanacaksanız bunu değerlendirin derim.