Huawei MatePad Pro 13.2 Google servislerini indirmek mümkün mü?

Ahmet Vettel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben derslerim için hem not tutma hem de ileriye dönük derslerimde kullanmak amacıyla Huawei MatePad Pro 13.2 almayı planlıyorum. Kısa süre içerisinde fakat Google servislerinin GBox adlı emülatör ile açıldığını görünce biraz fikrim değişti. Yani tüm uygulamalar açılırken sürekli GBox uygulama yükleme ekranı gözüküyor ve bu tarz şeylere biraz takıntılıyım. Ancak MediaMarkt'a gittiğimde istediğim modeli değil fakat 12.2 PaperMatte modelini inceleme şansım oldu ve oradaki çalışan bana artık Google uygulamalarını App Gallery üzerinden yüklenebildiğini ve emülator arayüzü görmem gerekmediğini söyledi. Bu ne kadar sağlıklı ve doğruysa MatePad Pro13.2 için de çalışır mı? Öyle çok derin bir kullanım amacım yok gerektiğinde Excel, PowerPoint ve YouTube'u yoğunluklu olarak kullanıyorum. Bilgili olan varsa gerçekten biraz detaylı şekilde bilmem gerek.

Merhaba,
Doğrudur, Huawei app gallery den microg diye 2 adet uygulama yükleyip Google servislerini kullanabiliyorsunuz. Gözünüz de büyütmeyin. Mesela Huawei P60 Pro kullanıcısıyım. Default galeri programım Google galeri, maps olarak Google maps, Google drive kullanıyorum 2tb üyeliğim mevcut. 2021 den beri Telefon tablet kullanımdayım. Evet eskiden ufak tefek sıkıntılar vardı fakat şuan gün boyu alın telefonumu kullanın Google servisleri yok mu diye anlamazsınız. 2021 de tableti kullanmaya başladıktan sonra ki ozaman Apple ekosistemim vardı, şuan telefon tablet saat kulaklık notebook hep Huawei ve rahatça diyebilirim ki inşallah değişmez Google servisleri geri gelmez.

Yanıtın için teşekkür ederim hocam. Kafama takılan bir şey daha var ama rica etsem bunu da anlatabilir misin? Bu videoda sonlarına doğru gösteriyor emıu14 geldiğinde bahsediyor ve App Gallery üzerinden direkt olarak indirebileceğimizi söylüyor. Bu benim bahsettiğim tablette de olabiliyor mu? Kafamı da tam bu nokta karıştırdı siz MicroG ile indirebileceğimi söyledin videodaki de direkt artık App Gallery üzerinden olabiliyor dedi. Son durum videodaki gibi mi acaba?

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Şimdi şöyle ; şu screenshot ta işaretlediğim iki uygulamayı yüklüyorsunuz ki bunlar uygulama olarak gelmiyor. Ekran da bir için yok yani. Sonra Google ile giriş yaptığınız da bildiğiniz Google servis menüsü geliyor.
Sonrasında da mesela appgallery de bir uygulama aradınız diyelim. Eğer Huawei appgallery de yoksa appparks diye yerden indirip normal kullanıyorsunuz.

Ama benim tavsiyem şu yönde ; Aurorastore kurup ordan kullanmanız. Icon haricinde Google play den farkı yok verileri kendi üyeliğinizle Google play kullanıyorsunuz. Gbox la da aynı şekilde.

Bir şey daha ekliyim; Bende Gbox da yüklü, Aurorastore da yüklü. Eskiden ikisi ayrı ayrı idi, neyi nerden yüklediysen ordan guncelliyordum. MicroG kullanıma sunulunca hepsi birleşti. Gbox dan Google Play de hersey ve sadece orayı kullanıyorum. Onu da ekran görüntüsünü ekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241216_220437.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 127
  • Screenshot_20241216_221622.jpg
    48,8 KB · Görüntüleme: 117

Teşekkür ederim hocam kafamda ne suphe varsa cozdunuz. Şu an Huawei almakta hiçbir suphe gormuyorum. Belli ki her şey gayet verimli sekilde calisiyor. Teşekkürler.

Teşekkür ederim hocam kafamda ne suphe varsa cozdunuz. Şu an Huawei almakta hiçbir suphe gormuyorum. Belli ki her şey gayet verimli sekilde calisiyor. Teşekkürler.
Aldıktan sonra da sorunuz olursa sorabilirsiniz. Gerçekten güzel cihazları mevcut önü kesilmeze zaten çok farklı yerlerde olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Komple ekosistemini kullanan biri olarak olumsuz yada farklı diyebileceğim iki şey var. Bunu da denk gelipte okuyan olur diye belirtmek istiyorum.
1.si uygularda değil de sistem güncellemesi geldiğinde tek tek yapıyor. Misal 14.02.01(sallıyorum) mevcut 02 güncellemesi geldi diyelim yapmadınız 03 geldi diyelim. Guncellediginiz de direk 03 yüklemiyor. Önce 02 yüklüyor sonra 03 tekrar geliyor. Bu olumsuz değil de farklı diyelim.
2.si ben P60 Pro kullanıyorum. Ne yazık ki aracımda Android autoyu kullanamıyorum. 3.part yazılımlarla oluyor fakat 3. part resmi olmayan uygulama kullanmıyorum. Bu durum Pura 70 servisiyle çözüldü, kullanılabilir durumda şuan ama P60 Pro da ne yazık ki.

Bunların haricinde bahsettiğiniz Gbox ile uygulama girişinde emulator ekranı bazen yok bazen (uygulamaya göre) 1 saniye bile gözükmüyor belki yarım saniye. Gözüken ekranı da ekran görüntüsünü ekliyorum. Çekene kadar bayağı uğraştım herseyi açmışım )

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241216_223529_com.gbox.android.jpg
    13,7 KB · Görüntüleme: 109

İnceligin icin teşekkürler hocam aldigimda da ilgili sorjm olursa soracagim. İyi aksamlar dilerim.

Merhaba,

Ben de MatePad Air tabletimde GBox kullanıyorum ama bir sorum olacaktı: MicroG hiç kurmadım. GBox ile ilgili muhtemelen çözümü olan ama benim bilmediğim ve kullanım konforumu bozan birkaç problemim var.

1 - bir uygulamaya güncelleme geldiğinde örneğin TFT güncelleme geldi diye uyarı veriyor güncelle yazısına tıklarsam öylece kalıyor. İlla GBox üzerinden Play Store'a girip öyle güncellemem gerekiyor.
2 - GBox uygulamayı kendi sayfası içine attığında (örneğin albion Online gibi oyunlarda) emülatör gibi göründüğü için uygulamayı açmıyor ve tekrar APK olarak indirmeme yönlendiriyor.
3- uygulamalar bazen kendiliğinden kapanıyor. Google Chrome'da bir şeye bakıyorum mesela kapanıp anasayfaya atıyor ve 10 kere de açsam her açtığımda kapanıyor. Aynı anda bütün GBox uygulamalarında olmuyor ancak 20 uygulama yüklüyse 3-4 tanesi sürekli kapanıyor ve cihazı yeniden başlatınca çözülüyor.

Bu kullanım deneyimini geliştirmek için MicroG mi kullanmak gerekiyor? Cihazı yeni alıp GBox'dan direkt uygulama indirip tableti kullanmaya başlayan birisine ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz sırasıyla şunları yapmalısınız gibi. Çok teşekkürler.

Merhaba,
Bahsettiğiniz problemleri ne telefon ne tablette hiç yaşamadım, o yüzden tahmini cevap veriyor olacağım. Huawei AppGallery den MicroG olarak aratıp MicroG Service ve MicroG Companion uygulamalarını yükleyin. Eğer AppGallery de gözükmüyorsa Download - microG Project adresinden indirebilirsiniz. Bu indirdiğiniz uygulamalar uygulama olarak gözükmüyor. Girişte google hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Böylelikle uygulama güncellemeleri direk olarak Huawei AppGallery de gözükmeye başlayacak, yani Gbox, Play store girmeye gerek kalmayacak. Böylelikle yukarıda bahsettiğiniz 1-2 ve 3 numaralı sorunlarınız çözülmüş olacak.

Geçmişten günümüze güncellemelerle çok şey değişti ve araştırma yaptığınızda kafalar karışabiliyor. Benim tavsiyem MicroG mutlaka olmalı ve yanında Aurora Store da olmalı. Bu ikisi herşey için yetiyor. Aurora Sote kendi google hesabımla giriş yapmış şekilde 2021 den bu yana kullanmaktayım.

Uzun olacak ama geçmişten bu yana kendi kullanımımı anlatayım;
Huawei AppGalley ve orda olmayan uygulamaları Aurora Store üzerinden kullanıyordum. Sonra bazı uygulamalar da minik sıkıntılar görünce ki örnek vereyim Getir uygulaması; Kullanımda hiç sorun yok fakat kuryeyi canlı izle diyince google servisleri olması gerekiyor diye kullandırtmayınca Gbox yükleyip uygulamayı da ordan kullanıyordum. Derken şöyle bir durum oluştu. Mesela telefonda 50 uygulama var diyelim bunun 5 tanesi Gbox üzerinde 25 tanesi Aurora Store dan ve 20 tanesi AppGallery üstünden. Bu sefer de güncelleme için 3 programdan ayrı ayrı güncellemek gerekiyordu. Gene bir örnek vereyim atıyorum Technopat uygulaması Aurora üzerinden yüklü olduğunu düşünün Gbox üzerinden indirinde 2. uygulama olarak geliyordu. Sonra MicroG geldi ve şimdi 3 uygulamada tek gibi çalışıyor. Güncellemeleri Huawei AppGallery'e geliyor. Ki şuan Gbox'a gerekte yok. Bende de yüklü ama girdiğim, kullandığım yok.

Tek birşey haricinde hiç bir uygulamada yada herhangi birşeyde en ufak minicik bile sıkıntım yok. Hariç tuttuğum da telefon üzerinden Android Auto kullanamamak. Pura 70 serilerinde çözülmüş fakat benim telefonum P60 Pro ve ne yazıkki çalışmıyor. 3. part uygulamalarla kullanılabiliyor fakat ben 3. part yazılım kullanmıyorum. Şirket hesapları , bankalar vs olduğu için o topa girmek istemiyorum. Onun harici muhtemelen uzun yıllar Huawei modelleriyle birlikte olacağım gibi gözüküyor.

Öncelikle uzun ve detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Eve geçince dediklerinizi uygulayacağım. Anlattıklarınız gayet açıktı sadece bir konuda aklıma bir şey takıldı, örneğin telefonum Samsung. Tablette ve Samsung'da aynı Gmail hesabını kullanıyorum ben normalde. Uygulamalar konusunda bir problem yaratır mı bu? Otomatik güncellerken o cihazdaki uygulamarı vs de görüp.

Huawei konusunda cidden çok önyargılıymışım. Tabletten sonra cidden markaya bakışım değişti. Kulaklığını da aldım az önce freeclip alarak ufak ufak ekosistemi çeviriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…