Merhaba, arattım ancak bir sonuç bulamadığım için bu konunun rehberini kendim hazırlama gereği duydum.
Bilindiği üzere Huawei cihazlarda Google hizmetlerine erişebilmek için GBox ve türevleri emulatorler kullanmak durumundayız, bunun yerine doğrudan MicroG yardımı ile Google hizmetlerini cihazda aktif edip, tüm Google uygulamalarını ve Google hizmetleri isteyen uygulamaları sorunsuz kurabileceğiz. Hatta Play Store üzerinden satın alınmış uygulamaları bile kurup normal şekilde kullanabilmemiz mümkün.
Yalnızca HarmonyOS 3.1 ve üzerini desteklemektedir, dileyen diğer sürümleri de deneyebilir. Adım adım anlatalım:
1- linkteki siteye giderek aşağıdaki services Framework proxy ve sayfanın en altında kalan, alternative downloads başlığı altında sonu hw ile biten iki APK'yı indirip kuruyoruz.
2- APK'ları kurduktan sonra ayarlar > uygulamalar ve servisler > uygulamalar > MicroG services kısmına gelip izinler kısmındaki izinleri veriyoruz.
3- yine aynı yerde MicroG services kısmının sağında bulunan ayarlar işaretine tıklayıp Google accounts kısmına Google hesabımızı ekliyoruz, geri gelip Play Store services kısmında bulunan iki tik açık gelmesi lazım, bunları kapatıp tekrar açıyoruz (paralı alınan uygulamaların lisans kontrolünden geçmeleri için). Google device registration, Cloud messaging ve Google safetynet kısımları kapalıysa 'on' konumuna getiriyoruz.
4- (önemli) self-check kısmına girdiğimizde en üstte bulunan 'System spoofs signature' kısmı tikli olmalı. Eğer değilse cihazınız/versiyonunuz desteklemiyor demektir.
Artık ayarlarda kullanıcılar ve hesaplar kısmına geldiğimizde Google kısmını görebileceğiz.
Tüm bunları yaptıktan sonra Aurora Store üzerinden kendi hesabınızla indirdiğiniz tüm satın alınan uygulamalar veya Google hizmetleri isteyen normal uygulamalar sorunsuz şekilde çalışacaktır. Bazı istisnalar olabilir, onlara yapacak bir şey şu an için yok.
Aurora Store üzerinden otomatik kurulum ve otomatik güncellemeleri de yapabiliriz ancak onun için ayrı bir anlatım yapmam gerekiyor.
Tek dezavantajımız play Games çalışmadığı için oradaki verileri çekemiyoruz.