Huawei ONT cihazı nasıl sabitlenir?

Makaleler
20
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Diğer:
PHILIPS 242E1GZ
Logitech Z313
Rampage R74
Glorious Model O
1000 Mbps fiber internet
------------------
Superonline 1000 Mbps FTTH fiber internete geçtim. Huawei marka bir ONT cihazı verildi, kendisini sabitlemek ve hareket etmemesini sağlamak istiyorum.

Çift taraflı bant ile mobilyaya tutturmayı denedim ama tutmuyor, duvarda da boya ile beraber geri geliyor. Duvara çivi çakıp, arkasındaki asma yerinde asmayı düşündüm ama uğraştırıcı olacağını düşündüm ve duvarın da sağlam olmamasından dolayı çiviyle beraber düşeceğinden endişeleniyorum.

Bu ONT cihazları gibi şeyleri sabitlemek için satın alabileceğim aparatlar vb. var mı? Bildiğiniz pratik yöntemi paylaşabilirseniz sevinirim

Bizde kuruluma geldiklerinde o cihazı direkt silikonla duvara yapıştırmışlardı, siz de aynısını yapabilirsiniz.

Bizde kuruluma geldiklerinde o cihazı direkt silikonla duvara yapıştırmışlardı, siz de aynısını yapabilirsiniz.
Sıkıntı şu ki en ufak müdahalede duvardaki boya ile birlikte her türlü yapışkan da kendini bırakıyor.

Duvara silikon kullanarak kablo yapıştırdığımda en ufak müdahalede kablo duvardaki boya ve biraz da alçı ile birlikte geri çıkıyor. Duvarlarım dandik olmasaydı bahsettiğiniz yöntem çok mantıklı aslında.

Bazı çoklu uzatma prizlerinde olduğu gibi cihazı içerisine yerleştirip, askı aparatını duvara vidalayabileceğim bir aparat bulabilir miyim acaba? Sadece çivi çakıp cihazı da o çivilere geçirsem yüksek ihtimalle çivi yere iner ama bir askı aparatını kalın bir vida ile duvara sabitleyip, ONT'yi de o askı aparatına sabitlersem sağlam olacağını düşündüm.

Duvarı del hocam içine bir dübel at vidayı geçir at gitsin onun üstüne. Demir gibi olur öyle.

Duvarı del hocam içine bir dübel at vidayı geçir at gitsin onun üstüne. Demir gibi olur öyle.
ONT'nin arkasındaki askı yeri bayağı küçük ve dar. Dübele girecek kadar kalın bir vida sanırım bu ONT'nin askı yerine sığmayabilir.

Ama dediğiniz gibi dübel ile sağlam bir vida atıp, ONT'yi ona bağlamak mantıklı geldi.

Hâlâ yaratıcı fikirlere açığım

Ben vidanın başını kesmiştim biraz. Tabi sökme niyetim yoktu benim. Baktın olmadı kesersin sende biraz hocam. Yanaklarını biraz kesersin baktın yine olmadı kafayı komple koparırsın.

Hâlâ yaratıcı fikirlere açığım
Modem zaten asılı ile ona yapıştır hocam olmadı bak bu da bir seçenek.

Modemi sabitlemedim ama bu ONT'ye fiber kablo giriyor diye seyyar olmasını istemedim pek. Şu an aklıma şöyle bir fikir geldi. Duvara dübel ile şu pirinç duvar askılıklarından vidalayıp, ONT'ye giren CAT5e LAN kablosundan askılığa asayım, o kablo onu sabit tutar diye düşündüm.

Bugün geç saatlerde canım sıkıldı ve yine ONT'yi sabitlemek ile uğraşayım dedim. Bu sırada gözüme ONT'ye ait olan ve resmen tuğla gibi gözüken adaptör çarptı. Amacım ONT'yi kendisine ait olan tuğla gibi adaptöre sabitlemekti.

Öncelikle bant ile ONT'yi adaptörüne yapıştırmayı düşündüm ama hem gözüme hiç estetik gelmedi, hem de bandın ONT'nin ısısı ile zamanla çözülüp ONT'yi boşluğa bırakmasından endişelendim ve bant fikrini eledim.

Sonraki fikir olarak plastik cırt ya da kelepçe olarak tabir ettiğimiz şeylerle ONT'yi adaptörüne bağlamaya çalıştım ama bu ise sadece tek taraflı olabiliyordu. Bu da ONT'nin kayarak aşağı uçmasına sebebiyet verecekti. Artı (+) şeklinde cırtlamayı düşündüm aslında ama adaptörün prize giren kısmı nedeniyle bunu gerçekleştiremedim. Zaten estetik de durmayacağı için bu fikri de eledim.

Son fikir olarak gözüme neredeyse her elektronik cihazın içinden çıkan kablo bağları çarptı. Bunlardan da bir ton biriktirmiştim lazım oluyor diye. Uzunlarından birkaç tane seçtim ve ONT'nin altındaki sabitleme deliklerinden geçirdim, ardından uzun bir kablo bağını da ONT'nin adaptörünün üstünden geçirecek ONT'deki kablo bağlarına bir güzel bağladım. Çok sağlam oldu ve ONT artık adaptörüne sabit şekilde duruyor. Prize taktığımda da estetik olarak beni rahatsız etmeyen bir görüntü oluştu. Kabloya yön verme gibi şeylerle ise gün içinde uğraşmaya çalışırım

Güncelleme: Gözüme estetik gelmedi ve sonradan kablo bağı yerine ısıya dayanıklı silikon çift taraflı bantlardan kullanarak ONT'yi tekrardan tuğla gibi olan adaptörüne sabitledim. Çok daha temiz görünüyor ve daha sağlam oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…