GT6 PRO cihazımla NFC temassız ödemelerde aldığım ilk günden beri ve gelen onca
firmware ve Huawei Health App güncellemelerine rağmen hala sorun yaşıyorum! Daha fazla ücret ödeyerek GT6 pro modelini satın aldım fakat düz GT6 kullanıcıları temassız ödemelerini
kredi kartı gibi dokundurduğunda anında öderken ben arkamda kuyruk oluşana kadar kendimi garip bir pozisyonda pos cihazı okusun diye bekliyorum!
Garanti BBVA uygulamasını sil - tekrar yükle, saate tekrar tanımla, saati onlarca kez sıfırla, firmwaresini güncelle sıfırla tekrardan her şeyi kur... Kısaca her yolu denedim fakat bu saat kaplumbağa hızında temassız ödemesini gerçekleştiriyor.
Garanti BBVA markasının resmi desteği varken ne Garanti BBVA ne de Huawei yardımcı olmuyor. Bu konu için Huawei Global ve Huawei Türkiye ekiplerine ulaştım fakat tek geri dönüş tamamen boş bir "pohpohlama" oldu.
Sorunun önemsenmesi için Huawei'nin Youtube paylaşımlarının altına bile yorum yazdım ama hala bir geri dönüş yok.
Yokmuş gibi davranılan bu sorun için GT6 Pro'nun NFC anteninin düzgün tasarlanmamasından kaynaklı yani hardware problemi olduğunu düşünmeye başladım.