Custom ROM Huawei Y6 Prime telefona Custom ROM atma

0Emre01

Femtopat
Daha fazla  
@YZBruh veya başka bir kullanıcı telefonuma Custom ROM atmak istiyorum. Araştırma yaptım fakat Huawei telefonlara Custom ROM atmak daha zormuş. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
@YZBruh veya başka bir kullanıcı telefonuma Custom ROM atmak istiyorum. Araştırma yaptım fakat Huawei telefonlara Custom ROM atmak daha zormuş. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Bootloader kilidiniz açıkmı diye sormadan önce şunları demek istiyorum:
1. Y6 Prime için custom ROM galiba yok.
2. Huawei bootloader kilidinin açılmasını agresif biçimde engellemekte.

Bootloader kilidiniz açıkmı diye sormadan önce şunları demek istiyorum:
1. Y6 Prime için Custom ROM galiba yok.
2. Huawei bootloader kilidinin açılmasını agresif biçimde engellemekte.

Bootloader kilidinin açık olup olmadığını bilmiyorum. İnternette bootloader kilidinin nasıl açılacağına dair yazılar var fakat tam olarak anlamadım. En azından cihazın performansını gözle görülür bir şekilde arttırabileceğim bir yazılım var mı eğer ki Custom ROM olmayacaksa?

Eğer cihazda hiç işlem yapmadıysanız kapalıdır. Eğer cihaz Android 8 veya üstü ile kutudan çıkıyorsa GSI kullanabilirsiniz. Fakat önce bootloaderi açmanız gerekiyor. Ve bu sizin için fazlasıyla zor bir şey olacak.

Cihazda daha önce hiç işlem yapmadım. Cihaz Android 9, 64 GB, 3GB Ram, 60Hz. Bootloaderi açarken telefona herhangi zararlı bir şey olur mu? Yanlış bir şey yaparsam telefon bir daha açılmamak üzere kapanır mı mesela? Ve GSI tam olarak nedir yani oyunlarda performans sağlar mı?

Cihaza GSI kurulabilir. Konu hakkında olan rehberime bakabilirsiniz. Dediğim gibi, Huawei cihazlarda bu iş daha da bir zor. Eğer hata yaparsanız cihaza ciddi zarar verebilirsiniz. Ve ayrıca bootloader kilidini açabileceğinize dair tam garanti yok... Çoğu şey ücretli.

GSI kurumu hem zor hem de baya riskliymiş. Benim hazırda bir bilgisayarım ya da USB kablom yok. Yani GSI kuramam ama daha farklı kolay ve performans arttıran alternatifler var mıdır? Mesela telefonuma root atsam onunla herhangi bir işlem yapabilir miyim veya root gerektirmeyen?

Root olmadan sadece hafızayı temiz tutmak vb. işlemler yapabilirsiniz. Ama, root ile daha derine inerek işlem yapabilirsiniz.

Root olmadan sadece hafızayı temiz tutmak vb. işlemler yapabilirsiniz. Ama, root ile daha derine inerek işlem yapabilirsiniz.
Az önce de dediğim gibi telefondan başka alternatifim yok. Telefondan root işlemini yapabilir miyim eğer yapabilirsem nasıl yapabilirim?

Az önce de dediğim gibi telefondan başka alternatifim yok. Telefondan root işlemini yapabilir miyim eğer yapabilirsem nasıl yapabilirim?
Belki mümkün olabilir. Ama ücretli araçlara mahkumsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…