Evet arkadaşlar konu başlığından da görüldüğü üzere hukuk fakültesini bırakıyorum. Hali hazırda bir vakıf üniversitesinde %50 burslu şekilde hukuk eğitimime devam ediyorken anlık olarak fakülteyi bırakma kararı aldım. Avukatlık mesleğinin oldukça ayaklar altına alındığını, düşük ücretlerle insanların çalıştırıldığını, serbest avukatların gelir-gider tablosu yapıldığında aylık eline neredeyse hiçbir şey kalmadığını, hakim/savcılık için mülakatlarda neler neler döndüğünü, tonla hukuk fakültesinin sonucu olarak avukat enflasyonunun oluştuğunu, HMGS sınavından geçilemezse avukat bile olunamayacağını ve daha sayamadığım bir çok sebepten ötürü fakülteyi bırakıyorum. Hali hazırdaki 85 puan aldığım ortaöğretim KPSS'den memur olarak atanmak için çabalıyorum. Okulumu da dondurup Ağustos ayında başka bir bölüme geçiş yapacağım. (Aklımda sınıf öğretmenliği veya özel eğitim öğretmenliği var, puanım iki bölüme de yetmekte.) YKS'ye giren arkadaşlarıma tavsiye olarak hukuk fakültesi okumak istiyorlarsa söylediğim şeyleri dikkate alarak gelsinler. Eminim ki büyük hayallerle buraya gelenler vardır, kimsenin hayalini yıkmak istemem ancak durum bu şekilde. Tüm bunlara rağmen iyi bir avukat/hakim/savcı olacağına inanan arkadaşlara başarılar dilerim.